Már lekapcsolták volna a gépeket, amikor felébredt a kómából

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2018. május 09. szerda

Egy nappal az életben tartó gépek lekapcsolása előtt felébredt a kómából egy balesetet szenvedett amerikai tinédzser – írja az MTI a BBC cikke nyomán. Anyja csodának tartja a felépülését...

 A 13 éves Trenton McKinley azután tért magához, hogy szülei aláírták a szervei adományozásáról szóló iratokat. Trenton hétszeres koponyatörést és súlyos agyi traumákat szenvedett el márciusban, amikor az alabamai Mobile-ban felugrott egy utánfutóra, amelyet egy munkagép vontatott, majd leesett, az utánfutó pedig átfordult és fejbe vágta.
Jennifer Reindl, Trenton anyja elmondta: a fiú a baleset óta több koponyaműtéten esett át, veseproblémái léptek fel és szívrohama is volt. Egy alkalommal 15 percen át a klinikai halál állapotában feküdt a műtőasztalon, de sikerült újraéleszteni. Az orvosok közölték a szülőkkel, hogy fiuk már nem fog felépülni, szervei azonban öt, átültetésre váró gyereket menthetnének meg. Ekkor a szülők aláírták a szervadományozásról szóló papírokat.
"Igent mondtunk, ami Trenton életben tartását is jelentette, hogy az átültetésekig tisztán tartsák a szerveket. Másnapra előjegyezték egy utolsó agyi vizsgálatra, amely célja a halál megállapítása, ekkor azonban életjeleket mutatott, így törölték a tesztet" – mondta az anya.
Trenton elmondta, a balesetből csak annyira emlékszik, hogy a betonra esett és az utánfutó fejbe vágta. Még mindig vannak fájdalmai és rohamai is, szüksége lesz egy koponyaműtétre, de beszél, jár, még olvas és matekozik is. Anyja csodának tartja a felépülését.
(index.hu)

You have no rights to post comments