JoomlaTemplates.me by iPage Reviews

Három ajándék Jézusnak

Kategória: Szeretet történetek Megjelent: 2012. december 24. hétfő

Egy kisfiú meglátogatta nagypapáját, aki fafaragó volt. Éppen egy kis betlehemen dolgozott. Már jó sok szereplő sorakozott készen az asztalon, mikor a kisfiú megérkezett. Ahogy az asztalra könyökölve nézte a készülő szereplőket, hirtelen a kis betlehem alakjai közt érezte magát, s mintha belülről mozgatná valami, elindult a Szentcsalád felé… Amint belépett az istállóba, rátekintett a jászolban fekvő Gyermekre – és Ő visszanézett rá… Hirtelen ijedtség fogta el a kisfiút, és könny szökött a szemébe.

– Miért sírsz? – kérdezte a jászolban a Gyermek.
Szipogva válaszolt a kisfiú:
– Mert semmi ajándékot sem hoztam számodra…
– Pedig szívesen elfogadok tőled valamit! – válaszolt Jézus.
Erre ő nagyon fellelkesedett:
– Mindenem neked adom, amim csak van: a kisvasutamat, festőkészletemet, az új biciklimet!
– Tulajdonképpen… – folytatta Jézus, – valami másra vágyom tőled: három dolognak örülnék legjobban, ha nekem adnád.
– Szívesen… – vágta rá a kisfiú – de hát mit?
– Add nekem az utolsó óvodai rajzodat!
A kisfiú elpirult és lehorgasztotta a fejét. Olyan közel bújt a Kisjézushoz, hogy amit mond, senki meg ne hallhassa – és ezt suttogta: – De ráborult a festék…
– Ezért add nekem! – mondta Krisztus. – Mindig hozzám hozd el, ami nem sikerült! És… – folytatta Jézus – szeretném, ha nekem adnád a tejes bögrédet!
– De épp ma törtem össze…! – sopánkodott a kisfiú.
– Éppen ezért szeretném, hogy nekem add! – szólt a jászolban fekvő Gyermek. – Nekem adhatsz mindent, ami az életedben összetört. Én éppé teszem.
– Harmadjára – szólt a Kisjézus – a válaszodat szeretném, amelyet az édesanyádnak adtál, mikor megkérdezte, hogyan tört el a tejes bögre.
Ekkor a kisfiú elkezdett sírni. Zokogva mondta:

– …Édesanyámnak azt mondtam: elejtettem a bögrét, de ez hazugság… Mérgemben vágtam a földhöz.
– Látod, – szólt a Kisjézus – éppen ezért kérem ezt a válaszodat. Odaadhatsz nekem mindent, ami rossz van az életedben: gyengeségeidet, félelmeidet, önzésedet, bizalmatlanságodat, amelyek elválasztanak tőlem. Szeretném, ha újra és újra átélnéd, hogy szeretlek és megbocsátom minden hibádat. Szeretném, ha bíznál bennem, és együtt folytatnánk az utat.

 

Jézus a kisfiúra mosolygott, és felé tárta karjait. A fiú pedig csodálkozó szeretettel hajolt oda Jézushoz, aki letörölte könnyeit és bátorítóan nézett a szemébe…

You have no rights to post comments