Lantosi Nóra: Holdfonatok

Kategória: Irodalom Megjelent: 2020. január 20. hétfő

Farsang van, buliszezon. A party kellékek között válogat Kata. Hercegnő-paróka, Wednesday Addams fekete frizurája, hosszú copfos szőke, barna, pink szinű a kínálat.

Segíthetek, az eladó hölgy még mosolyog is. Igen , köszönöm, én holdfonatot keresek a tízéves kislányomnak. Mit kérem? Holdfonatot. Mindjárt beírom a gépbe, hátha van a raktárban. Hosszasan keresgél a hölgy, mindegyik weboldalát végig nézi a Galaxy oldalaknak. Sajnos nem segíthetek. Tudja mit, vigyen szőke copfost, van hozzá ezüst vagy arany holdunk, rátűzi és kész.
Felveszi a maszkot, átveszi a cipővédőt, hosszasan mossa a kezét a fertőtlenítővel. Amikor benyit a szobába  Lili éppen filmet néz. Szia Anya, képzeld most szökik meg Aranyhajjal a királyfi. Kata leül az ágyra, megigazitja a takarót, ellenőrzi az infúziós palackot.Nézd, mit hoztam neked, holdfonat, amit kértél.
A kislány felül, leveszi a gézsapkát. Csak néhány hajpihe csillag látszik a félhomályban. A fejére illeszti, tapogatja a copfot. Anya és a hold, az hol van? Itt a kezemben, majd mindjárt hozzávarrom. De anya, ez így nem lesz jó, azt akarom, hogy igazi holdfonatom legyen. Amikor sötét lesz világítson nekem, hogy fel tudjak mászni a lajtorján. Rendben, akkor most anya beletesz egy ledmécsest a holdba, nézd belefér, egy-két öltés, már készen is van. Most lekapcsolom a villanyt a tévét is. Lehúzom a reluxát is.
Anya, de ügyes vagy, világít a holdfonat, már nem félek.

You have no rights to post comments