A Világ Királynője Engesztelő Mozgalom újjáalakulása

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2012. április 29. vasárnap

Mindszenty József bíboros, érsek indította el 1946-ban az engesztelő mozgalmat. Mivel az engesztelés alatt életjavítást, megtérést, Isten akaratának teljesítését értette, ez a mozgalom az óta sem vesztett aktualitásából. Az egyén, de a nemzet és a világ sorskérdése is, hogy életünkkel kiállunk-e a szeretet, a jóság, és az igazság mellett. Az erkölcsi nihilbe süllyedés helyett, az erkölcsi javulás mellett kell elkötelezni magunkat.

Katolikus anyaszentegyházunknak szívügye az engesztelés. Az engesztelés evangéliumi küldetésünk lényege. A keresztségben újjászülető ember, az Istenhez térő ember engeszteli a mindenhatót minden olyan cselekedetével, mellyel elszakad a rossztól, a bűntől. Ebben segítik őt a szentségek, az imádság, a hitélet gyakorlása.

2012 április 27-én Kovacsics Mária Natália nővér halálának huszadik évfordulóján hivatalosan is megalakult a Világ Királynője Engesztelő Mozgalom, Regőczi István atya tiszteletbeli elnökletével, a Kútvölgyi kápolnában. Ez a mozgalom hivatásának érzi, terjeszteni az engesztelés fenti értelmezését, és összefogni, megjeleníteni az engesztelő közösségeket. Az alakuló ülés tagjai megválasztották az egyesület tisztségviselőit. Az Egyesület elnöke: Köteles László Komlóska község polgármestere, titkára, Balázs Attila történész, felügyelőbizottságának elnöke: Gubicza Katalin  óvónő

Így létrejött a magyar engesztelő mozgalom szervezeti kerete. A Világ Királynője Engesztelő Mozgalom egyesületi formában fog működni, folytatva a régi egyházi egyesületek szép hagyományát. A korábban megalakult Világ Királynője Engesztelő Mozgalomért Alapítvány pedig biztosítja a mozgalom számára az anyagi forrásokat. A két szervezet szorosan együttműködik, melyet együttműködési megállapodásban szabályoz.

Az egyesület minden civil és egyházi személy, és szervezet számára nyitott. A mozgalom nemzetközi, így az egyesület szívesen lát tagjai sorában az anyaországon kívüli testvéreket is. Jelentkezni az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen lehet.

 

 Gubicza Katalin

  elnökhelyettes

 

Világ Királynője Engesztelő Mozgalomért Alapítvány

2461 Tárnok, Templom u. 29.

06-20-9673-988

Tel./Fax: 23/ 788499 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés