Szép új világ - gyermeket áldoztak a szent halálnak

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2012. április 01. vasárnap

Nyolc embert tartóztattak le Mexikóban, mert azzal gyanúsítják őket, hogy egy szekta tagjaiként egy tízéves gyereket és egy 55 éves nőt megöltek, majd rituálisan feláldozták őket a Santa Muerte-nek, vagyis a Szent Halálnak – írta meg a Daily Telegraph.

Ugyan Mexikóban az utóbbi években egyre nagyobb kultusz övezi a kábítószerterjesztők és a bűnözők körében a Szent Halált, a hatóságoknak eddig nem volt tudomásuk arról, hogy emberáldozatok is kötődnek hozzá.

Jose Larrinaga, a sonora-i államügyész szóvivője elmondta, hogy az áldozatok vérét a szentet ábrázoló oltár (egy csontváz köntösben, kaszával a kezében) köré fröcskölték.

A brutális mészárlás az 1980-as évek híres "narco-satanicos" gyilkosságaira emlékeztet: akkor 15 rituálisan feláldozott tetemet találtak a határ menti Matamoros városa melletti farmon.

Larrinaga elmondta, hogy az első áldozatot 2009-ben, a másodikat 2010-ben, a harmadikat pedig most márciusban ölhették meg. Hozzátette, hogy a nyomozás során kiderült, hogy az áldozatok ereit felvágták, és úgy folyatták a vérüket az oltár köré. "A rituálé éjjel zajlott, gyertyafény mellett" – mondta Larringa. "Még éltek, amikor késsel felnyitották a vénáikat, megvárták, amíg elvéreznek, és összegyűjtötték a vérüket egy tarályba."

A hatóságok azután kezdtek el nyomozni, hogy március 6-án eltűntnek nyilvánították az utolsó áldozatot, a tízéves Jesus Octavio Martinez Yanezt.

A gyanúsítottakat azután tartóztatták le, hogy csütörtökön megtalálták a harminc négyzetméteres vérfoltot egy oltár körül. A gyanúsítottak között van a 48 éves Martin Barron Lopez, a szekta papja, valamint felesége, Silvia Meraz Moreno, aki miután férje megölte az áldozatokat, az oltár köré folyatta a vért. A többi gyanúsított közül többen rokonok, és van köztük egy 15 éves lány és egy 44 éves nő is.

A Szent Halált a római katolikus egyház nem ismeri el. A hívei gyakran áldoznak fel a szobrának cukorkát, cigarettát vagy füstölőt.

A '80-as években a "narco-satanicos" drogbanda tagjai azért követtek el rituális gyilkosságokat, mert abban hittek, hogy így majd távol marad tőlük a rendőrség. Annak a szektának nincs kapcsolata a Szent Halállal, ami a kétezres években került a figyelem középpontjába, de a módszereik hasonlóak voltak.

(index)

You have no rights to post comments