Szép új világ - vudu szertartáshoz használt embriókat találtak Miamiban

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2012. március 24. szombat

Két embriót – egy fiú- és egy lánymagzatot – találtak a vámtisztek a miami repülőtéren egy bőröndben, amikor rutinszerűen átvilágították egy Kubából érkező járat utasainak csomagjait. A befőttesüvegben tárolt maradványokat tartalmazó csomag két idős, kubai nő – egyikük a hatvanas, másikuk a hetvenes éveiben járt – tulajdonát képezte, akiket a rendőrség azonnal ki is hallgatott az üggyel kapcsolatban.

A vizsgálat során kiderült, hogy a két nő Kubából hozta magával az embriókat, és egy általuk ismeretlen embernek kellett volna átadniuk azokat. Azt viszont mindketten állították: fogalmuk sem volt, hogy mit tartalmaz a két befőttesüveg.Vallomásuk szerint egy balbalaótól, vagyis egy santeria-főpaptól kapták a két üveget, így valószínűsíthető, hogy a két halott magzatot vallási rituálékhoz használták fel.

A santeria-kultusz

A santeria egy, főként Kubában, illetve a karibi térségben elterjedt, politeista, vagyis többistenhitű vallás, amely Nyugat-Afrikából, egészen pontosan Nigériából és Beninből származik, gyakorlói mindmáig a joruba, vagyis egy ottani törzs nyelvét használják, és több más hitvilág - többek közt a vudu és a katolicizmus - elemeiből táplálkozik. A közhiedelem szerint a santeria-kultuszban gyakori az emberáldozat, de a valóságban a santeria-hívek a legtöbbször apró állatokat – tyúkokat, galambokat, nagy ritkán kecskéket – áldoznak fel a szertartásaikon.
(velvet)

You have no rights to post comments