Egyre nehezebb az Evangéliumi Testvérközösség helyzete

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2019. szeptember 20. péntek

Egy dolgozójának sem utalt többet 130 ezer forintnál a legutóbbi fizetéskor a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség, sokuk járulékainak befizetésével pedig évek óta gond van – jelezte a szervezet egyik munkavállalója. Az érintett fizetése nagyjából felét kapta most meg, és attól tart, a bizonytalanság miatt sokan felmondanak, így nem lesz, aki gondoskodjon a rászorulókról.

Iványi Gábor, az idősgondozást, hajléktalanellátást végző, menekültek segítő, iskolákat üzemeltető testvérközösség vezetője a csatornának erre reagálva azt mondta: "A packázásnak egy egészen egyedülálló formájával van dolgunk."
Iványi szerint a hiányt az okozta, hogy egy öt évvel ezelőtti, vitatott összeget emeltek le a számlájukról, amit nem kellene fizetniük, amennyiben egyház lennének. Ezt a státuszt azonban nyolc éve elvették a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségtől, így a személyi jövedelemadó egy százalékára sem pályázhatnak. Azóta az Alkotmánybíróság és a strasbourgi emberi jogi bíróság is kimondta: ez jogsértő, a kormány azonban nem adta vissza Iványiék státuszát.
Az egyház közösségi oldalán azt tették közzé, sokan fordultak hozzájuk azzal, hogy felajánlanák számukra, illetve a gondozottjaiknak rezsiutalványaikat. A felajánlásokért hálájukat fejezték ki, és mivel az utalványok átruházhatók, így el tudják juttatni rászorulók részére, írták.
(index.hu)