A két pápa – XVI. Benedek és Ferenc pápa az új Netflix-mozi főszereplője

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2019. augusztus 31. szombat

Karácsonykor kerül a nagyközönség elé a Netflix A két pápa című filmje, melyben XVI. Benedek és Ferenc, a hagyományőrző és a haladó – „kiteríti lapjait”. Nem okoz csalódást a két egyházfő látásmódját ütköztető, nagyon várt Netflix-mozi első előzetese.

„Ismeri a közmondást: Isten azzal igazít helyre, javít ki egy pápát, hogy egy másikat ad a világnak. Én szeretném látni a javítást” – mondja XVI. Benedek Bergolio érseknek A két pápa című Netflix-film most megjelent trailerében.

Várhatóan karácsonykor lesz látható a játékfilm, egyrészt a streaming szolgáltatón és néhány kiválasztott moziban. Benedek pápát az Oscar-díjas Sir Anthony Hopkins alakítja; a brit Jonathan Pryce lesz látható Jorge Mario Bergoglio érsek/Ferenc pápa szerepében. A filmet valós események inspirálták – tudjuk meg az előzetesből.

A cselekményről a Netflix a következőt árulta el: „Csalódottan attól, hogy milyen irányban halad az Egyház, Bergoglio érsek 2012-ben arra kéri Benedek pápát, hogy mondjon le. Ezzel szemben a botrányoktól sújtott, önmarcangoló kétségek között vergődő pápa legkeményebb kritikusát, későbbi utódját meghívja a Vatikánba, hogy megossza vele féltett titkát, mely alapjaiban rázkódtatná meg az Egyházat.” A Vatikán falai mögött megkezdődött a hagyomány és haladás, bűn és megbocsátás hatalmi harca – olvasható a történet összefoglalásában. A film szerint ennek a két nagyon különböző férfinak szembe kell néznie a múlttal, hogy közös nevezőre jussanak, és biztosítsák több mint egy milliárd hívő jövőjét.

XVI. Benedek pápa 2013. február 11-én jelentette be lemondását. 700 év óta ez volt az első alkalom, hogy katolikus egyházfő önszántából lemondott hivataláról. Utódja megválasztásakor szárnyra kaptak híresztelések, miszerint a két főpap között konfliktus volt hagyomány és haladás kérdéseiben. A híreszteléseket mind a Vatikán, mind az emeritus pápa cáfolta.

A két pápa premierje augusztus 31-én lesz a Telluride Filmfesztiválon, az amerikai Colorado államban. Szeptember elején pedig a nemzetközi TIFF fesztivál műsorában szerepel.

Fordította: Trauttwein Éva

Forrás: Katholisch.de

Fotó: Katholisch.de; Imdb.com

Videó: Netflix Hungary Youtube-csatornája

Magyar Kurír

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés