Párválasztási szempontok - tanácsok és próbák

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2011. február 21. hétfő

A jegyeseknek el kell dönteniük, hogy valóban egymásnak valók-e, tudnak-e majd együtt élni egy életen át? Tapasztalt házassági tanácsadók a következ? „próbákat” ajánlják:

 

1. Elfogadási próba. Nem szabad abban reménykedni, hogy a másikat majd megváltoztatjuk. Ne kergessünk álomképet. El kell fogadni olyannak, amilyen most.

 

2. Kölcsönösségi próba. Mindig magamból indulok ki, csak nekem vannak terveim, csak én keresek megtérést? Magam akarok elsősorban boldog lenni, vagy pedig a páromat akarom elsősorban boldoggá tenni?

 

3. Energiapróba. Szerelmünkből tudunk új erőt meríteni alkotómunkára, vagy lustává, terméketlenné válunk tőle?

 

4. Tiszteletpróba. Tiszteljük egymást? Büszke vagyok partneremre? Boldogan mutatom be másoknak? Szívesen választanám gyermekeim apjául vagy anyjául?

 

5. Veszekedési próba. Aki megházasodik, annak előre alaposan „ki kell veszekednie magát”. Meggyőződnünk arról, hogy komoly viták, nézeteltérések után meg tudjuk-e értetni magunkat egymással, és meg tudunk-e bocsátani egymásnak fentartás nélkül?

 

6. Játékpróba. Sok társasjáték után megfigyelhetjük, hogy partnerünk feltétlenül ragaszkodik-e a győzelemhez? Tud-e irigység nélkül örülni, ha a partnere nyer? Más szóval: egocentrikus, önző-e vagy sem?

 

7. Otthonpróba. Tanulságos megfigyelni, hogy a vőlegény miként viselkedik anyjával és leánytestvéreivel szemben – a menyasszony pedig milyen házias saját otthonában? Ez a férfiúi tapintat, finomság, illetve a női háziasság próbája.

 

"Imaóra párkeresőknek" - megtalálható a Nemzeti Imanap menüpont alatt

 

2011. március 25-én pénteken este 18.00 h-tól imaestet szerveznek párkeresőknek és párraváróknak. Helyszín: Örökimádás templom.
Program: mise, dicsőítés, tanúságtételek, szentségimádás, közbenjáró imaszolgálat, imaóra (a kis füzet alapján).
Regisztrálni a szervezés megkönnyítése miatt szükséges: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés