Havazik a sivatagban

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2013. január 10. csütörtök

Hivatalosan is bejelentették, hogy 2012 volt az eddig mért legmelegebb év, de növekszik a környezeti anomáliák, szélsőséges időjárási események száma is. Mai hír, havazik a sivatagban:

A közel-kelet több országában is zavarokat okozott a szokatlan időjárás. Ciszjordániában áradásokat okoztak az esőzések, Jordániában is havazott, a Szuezi csatorna forgalmában pedig fennakadásokat okozott az eső és a szél.

Szélsőséges az időjárás a közel-kelet több országában.Egy jordániai meteorológus "az utóbbi 30 év legsúlyosabb viharának" nevezte az NBC News-nak a napok óta tomboló esőzést, havazást.  A Közel-Keleten szokatlan jelenség felkészületlenül érte a hatóságokat, és megbénította a közlekedést. A havazást megelőzően özönvízszerű esőzések voltak, amelyek országszerte áradásokat okoztak.

Egyiptomban, a sivatagos Sinai-félszigeten havazott is.

A helyzet különösen nagy nehézséget okozott a szíriai menekültek táboraiban, ahol az özönvíz szerű esőzések 200 sátrat mostak el az utóbbi négy napban. Ramallahban két nő megfulladt, amikor kocsijuk megfeneklett az áradó vízben, és ők menekülni próbáltak, számolt be az NBC News.  A jordániai fővárosban, Ammánban szerdán esni kezdett a hó.

Vasárnap óta nem üzemel a Földközi-tenger partján fekvő Alexandria és Dahila kikötője, miközben a Nílus-delta több városában leállították a halászatot. A MENA beszámolt arról is, hogy Marsza-Matrúh partjainál eltűnt tíz halász, miután felborult a csónakjuk.

A zord időjárás következtében az utóbbi három napban felére csökkent a Szuezi-csatorna forgalma. Az üzemeltető hatóság egyik illetékese szerdán ugyanakkor azt közölte, hogy a mesterséges vízi úton már helyreállt a közlekedés.

(index)

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés