Talán egy jó lépés

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2012. augusztus 06. hétfő

Sokan élnek élethazugságokban - ami meghatározza életüket -, és nem tudnak, nem akarnak szembenézni velük. Aztán jön egy traumatikus élmény és akkor válaszút elé kerülünk: képesek vagyunk elismerni fájdalmas tévedésünkkel vagy tovább hazudunk magunknak és a világnak. Most a magyar politikai életben furcsa jelenségnek lehettünk tanúi: valaki szembe mert nézni egy ilyen élethazugságával:

Az MTI-hír szerint a volt jobbikos (zsidó származása miatt onnan kizárt) Szegedi Csanád felkereste Köves Slomó rabbit. A Károly körúton, az EMIH (Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség) központjában péntek délelőtt találkoztak. A Köves Slomóval folytatott megbeszélésen Szegedi Csanád bocsánatot kért a zsidósággal kapcsolatos korábbi megnyilvánulásaiért.

Anyai nagymamája Auschwitzból, nagypapája (aki már nem él) munkaszolgálatból tért vissza. Családtagjaik nagy részét elpusztították a vészkorszakban. A nagyszülők saját lányuk, Szegedi Csanád édesanyja elől is eltitkolták származásukat: szerették volna megkímélni a traumatikus emlékektől - írja a lap.

A Köves Slomóval való találkozót Szegedi Csanád kezdeményezte.

Szegedi Csanád továbbá elmondta: elutazik Auschwitzba, hogy lerója kegyeletét.

Bárcsak sokan belátnák, hogy a fajgyűlölet és a kollektív bűnösség alapján való gondolkodás nem hoz megoldást semmire - arról nem beszélve, hogy a környező országokban hasonló indokok alapján utasítják el a magyarokat -, és bárcsak sokan elindulnának a bűnbánat és megtisztulás útján!

Legyen ez reményt keltő jel és biztatás nekünk a további iműáhot és küzdelemhez - hogy hazánk a Szeretet földje legyen!

(sipos)

You have no rights to post comments