Mirjam Rádió – Új magyar nyelvű adó indul Érsekújvár körzetében

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2020. szeptember 18. péntek

A Mária Rádió szeptember 18-án indítja el egész napos műsorfolyamát az érsekújvári 94,6-os frekvencián Mirjam Rádió néven. A december 16-a óta sugárzott rozsnyói adással együtt így már a második vételkörzetben is elérhetővé válik a hallgatók számára a napi 24 órás magyar nyelvű rádióadás – tájékoztatott Kacz Gábor, a Mária Rádió – Mirjam Rádió koordinátora.

A 2020-as év a felvidéki Mária Rádió (Mirjam Rádió) számára nem csupán a koronavírus-járvány okozta kihívásokról szólt, de örömteli eseményekre is sor került. Idén ünnepelték a rádió nyolcadik születésnapját, valamint sikeresen üzemeltették a tavalyi év végén elindult rozsnyói adásukat is. A pandémia miatt kilakult helyzetben is igyekeztek fokozott erővel szolgálni a hallgatóikat, kielégíteni a megnövekedett igényt a lelki tartalom iránt, ezáltal végezvén küldetésüket a rendelkezésre álló eszközökkel. Az elmúlt hónapok örömteli eseményei azonban ezzel még nem értek véget számunkra. A Szlovák Frekvenciatanács döntése alapján elnyerték a sugárzási jogot az újvári FM 94,6-os frekvencián.

Ez több szempontból is hatalmas előrelépés. A tavalyi év végéig nem rendelkeztek Szlovákiában sugárzási joggal. Addig csupán a magyarországi Mária Rádió által üzemeltetett, magyarországi, a határ közelében elhelyezkedő frekvenciákon volt hallható napi 8 órás, regionális műsoruk, valamint interneten keresztül voltak hallgathatók. A két új frekvencia segítségével a küldetésükhöz híven egyre több emberhez tudják eljuttatni Isten igéjét, mindezt a rádió máriás lelkületében, az anyanyelvükön. Különös öröm számukra, hogy az újvári vételkörzet nem csupán a „tömbmagyar” területek hallgatóihoz jut el, de reményeik szerint a szórványterületek magyar hallgatóihoz is. Így a missziós munka mellett a szórványterületek megmaradását is segíteni tudják szerény eszközeikkel.

A Mária Rádió tevékenységéről, történetéről, műsorukról és lelkületéről bővebb információt találnak honlapukon, a www.mariaradio.sk oldalon, ahol az élő adást is hallgathatják.

Ezenfelül a Mária Rádió minden második hónapban kiadja ingyenes magazinját, amelyet további költségek nélkül eljuttat a hallgatókhoz, akik ezt igénylik. A magazinból tájékozódhatnak a rádiót érintő aktualitásokról, valamint bepillantást nyerhetnek a stáb és az önkéntesek kis családjának életébe. A magazint a rádió bármely elérhetőségén megrendelhetik. 

Elérhetőségek:
Cím: 945 01 Komárom/Komárno, Jókai utca 6./ Jókaiho 6.
iroda: +421/35-7789-416;
élő adás: +421/35 7 72 72 72
honlap és online műsorhallgatás: www.mariaradio.sk
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Forrás: Kacz Gábor/Mária Rádió

Fotó: Mária Rádió Mirjam Facebook-oldala, Wikipédia

Magyar Kurír

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés