Ászja Bibi: Vessenek véget a gyermek menyasszonyok drámájának!

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2020. szeptember 10. csütörtök

A Szükséget Szenvedő Egyház nemzetközi segélyszervezet igazgatója, Alessandro Monteduro videointerjút készített Ászja Bibivel, aki a keresztényüldözés szimbolikus alakjává vált. A pakisztáni asszony köszönetet mondott Ferenc pápának lelki és hitbeli támogatásáért.

Ászja Bibi az interjúban felhívta a figyelmet a gyermekként férjhez adott lányok drámájára; sok kiskorú pakisztáni lány sorsa ez, akiket áttérítenek, és erőszakkal férjhez adnak. Elkötelezetten kell küzdeni a szörnyű jelenség, a gyermek menyasszonyok drámája ellen – fogalmazott.

Két nevet ismerünk a Szükséget Szenvedő Egyház állandó érzékenyítő kampányának köszönhetően: Huma Junusz és Majra Sahbaz történetét.

Ászja Bibi segítséget kért a pakisztáni hatóságoktól, hogy egyetlen lánynak se kelljen szenvednie. Azt is kérte, hogy Pakisztánban garantálják a vallásszabadságot mindenkinek, és főként a kisebbségeket védjék meg. Pakisztán alapítója, Ali Dzsinnah ugyanis azt hirdette, hogy a vallás- és gondolatszabadságot minden állampolgár számára biztosítani kell.

A videointerjúban – melyet teljes terjedelmében elérhetővé tettek a Szükséget Szenvedő Egyház olasz nyelvű YouTube-csatornáján – Ászja Bibi ismét kifejezte háláját Ferenc pápának. „Van két rózsafüzérem, amit a Szentatyától kaptam ajándékba. Az egyik Pakisztánban maradt, a másik most is nálam van, és mindennap elimádkozom a rózsafüzért a hit megmaradásáért és az üldözöttekért Pakisztánban. Köszönöm Ferenc pápának és Benedek emeritus pápának, hogy közbenjártak értem, köszönöm a Szükséget Szenvedő Egyház és oly sok olasz ember támogatását, akik imádkoztak értem.”

Alessandro Monteduro a szervezet nevében meghívta Ászja Bibit és családját Rómába. A meghívást örömmel fogadta a pakisztáni asszony, abban a reményben, hogy találkozhat a Szentatyával, aki – mint mondta – támogatja őket a hitben.

Forrás: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír<

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés