Győzni szeretnél? – Ismerd meg Pio atya gondolatait a rózsafüzérről

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2020. május 20. szerda

Pietrelcinai Szent Pióról, azaz Pio atyáról közismert, hogy nagyon közel állt a szívéhez a rózsafüzér. Az Aleteia portál egyik munkatársa kigyűjtött írásaiból néhány erről, illetve a Szűzanyáról szóló szövegrészt.

A gonosz meg akarja semmisíteni ezt az imádságot, de ez soha nem fog sikerülni neki. A rózsafüzér azok imája, akik minden és mindenki felett győzedelmeskednek. A Miasszonyunk tanította nekünk ezt az imát, mint ahogy Jézus tanította a Miatyánkot.

Az egyetlen fegyver

Vannak, akik olyan esztelenek, hogy azt hiszik, végig tudnak menni az életen Égi Édesanyánk segítsége nélkül. Szeressétek a Madonnát, és imádkozzátok a rózsafüzért, mert az ő rózsafüzére az egyetlen fegyver a mai világ bűnei, veszedelmei ellen.

Fogd meg az anyukád kezét

A sötétség idején a rózsafüzérbe kapaszkodni olyan, mintha megfognád Égi Édesanyád kezét. Imádkozd mindennap a rózsafüzért! Bízd rá magad Máriára – Ő gondoskodik rólad.

Mellette

A figyelmünk irányuljon az Üdvözlégyre és a köszöntésekre, amelyekkel a Szent Szűz felé fordulunk, és a titkokra, amelyeket szemlélünk. Mária jelen van mindegyik titokban, szeretettel és fájdalommal telve osztozott mindenben.

Amilyen gyakran csak lehetséges

Szeresd a Szűzanyát, és segíts, hogy mások is megszeressék; mindig imádkozd a rózsafüzért, amilyen gyakran csak lehetséges.

Pio atya imája a Szent Szűzhöz

„Könyörülj rajtam! Egyetlen részvéttel teli pillantásod új életet támaszt bennem, megtisztít, és felemel Istenhez; felemel ennek a világnak a szennyéből, hogy Hozzá mehessek, aki teremtett, aki újjáteremtett a szent keresztségben, visszaadva az ártatlanság fehér stóláját, amelyet beszennyezett az eredendő bűn. Drága Édesanyánk, add, hogy szeressem Őt!”

Forrás: Aleteia.org

Fotó: Franciscan Media

Magyar Kurír
(vn)

You have no rights to post comments