Petíció a kémiai abortusz ellen

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2020. május 20. szerda

Minden eddiginél könnyebbé és gyorsabbá válik az emberélet kioltása, egyes országokban már nőgyógyászati vizsgálaton sem kell részt venni az abortuszhoz!

Az abortuszpárti szervezetek mindent bevetnek, hogy a koronavírus-járvány alatt megvalósítsák régi tervüket, és elterjesszék az otthonról végezhető, kémiai abortuszokat. Céljuk az, hogy egy háziorvos egy szimpla telefonos beszélgetést követően kiküldhesse a várandós anya otthonába az életet kioltó abortusztablettákat. Németországban és az Egyesült Királyságban a koronavírussal kapcsolatos rendelkezésekben könnyítettek az abortuszok végzésén. Angliában, Walesben és Skóciában nyilvános konzultáció és parlamenti vita nélkül engedélyezték a járványhelyzet idejére az otthonról elvégezhető kémiai abortuszokat. Magyarországon itt még nem tartunk, bár az abortuszok attól függetlenül tovább folynak a kórházakban, hogy minden más, nem életmentő, vagy nem tartós egészségkárosodás megelőzésére irányuló műtétet töröltek.

Arra kérjük az európai vezetőket, hogy határozottan utasítsanak el minden abortusz végzésének megkönnyítésére irányuló javaslatot!

Az Amnesty International mellett a magyar Patent, NANE és Amrita egyesületek is csatlakoztak ahhoz az állásfoglaláshoz, amely orvossal való személyes találkozó nélkül elrendelt, otthon végezhető abortuszok engedélyezésére szólítja fel a kormányokat, és az abortuszok elengedhetetlen beavatkozásként való zavartalan folytatását követeli. Szülésznőkkel bővítenék az abortuszt végzők körét, és el kívánják törölni az anyáknak segítő krízistanácsadásokat. Érdekes módon ez utóbbival kapcsolatban nem jut eszükbe az online találkozók ötlete. A fenti szervezetek mindemellett arra sürgetik a kormányokat, hogy a késői abortuszokhoz engedélyezzék az utazást, még kijárási tilalom esetén is.

Láthatjuk, hogy a halál kultúrájának terjesztői nem hagyják abba ártalmas tevékenységüket a veszélyhelyzet idején sem. Mi sem adjuk föl, és folytatjuk a küzdelmet a legvédtelenebb, legártatlanabb emberekért.

Petíciónkban sürgetjük a kormányokat, hogy minden életet védelmezzenek, és ne engedjenek a halál kultúrája képviselői nyomásának.

A születendő gyermekek mellett nők százezreit is veszélyezteti az abortuszok traumatikus hatása. Az abortusztabletták következménye a valóságban az, hogy az eleve krízishelyzetben lévő anyák a fürdőszoba padlójára vagy a WC-be szülik meg elhalasztott gyermekeiket. A járványhelyzet miatt számos országban túlterhelt egészségügyi rendszerek nem biztos, hogy lehetővé teszik, hogy időben segítség érkezzen egy-egy komplikáció, pl. vérzés esetén.

Az abortuszpárti aktivisták évtizedek óta dolgoznak a fenti ötleteken. A koronavírus-krízist ürügyként használják elméleteik gyakorlatra váltására, abban a reményben, hogy a válság után folytatódhat ezek gyakorlata. Megdöbbentő és szomorú látni, hogy egyesek arra használják ezt a szörnyű egészségügyi válságot, hogy megkönnyítsék más emberek életének kioltását.

Hogyan védhetjük úgy az emberi életeket a koronavírustól, ha másik oldalon megkönnyítjük és finanszírozzuk a legkisebbekkel szembeni abortuszokat?

Kérjük, csatlakozzon az európai vezetőkhöz írt levelünkhöz, kérve őket, hogy ne hagyják jóvá a veszélyes kémiai abortuszokat!

Köszönettel:

Schittl Eszter és a CitizenGO csapata

You have no rights to post comments