Az élet legyőzheti a félelmet...

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2020. március 26. csütörtök

A járványügyi veszélyhelyzet során sokat halljuk: az emberi élet védelme most a legfontosabb. Március 15-én hunyt el meg az első koronavírusos magyar beteg, azóta már tizen meghaltak a járvány következtében. Arról is tudnunk kell, hogy március 15. óta nyolcszáz születendő gyermek is az életét vesztette, abortuszban. Az ő védelmükről sem feledkezhetünk meg, amikor az embereknek egy feladatuk van, vigyázni egymásra!

A kórházak a vírus terjedésével egyre túlterheltebbek, az intézmények önkénteseket toboroznak, hogy csökkentsék a dolgozók és a rendszer terheit. A koronavírus okozta veszélyhelyzetben az emberi erőforrások minisztere így rendelkezett az emberi élet és az egészségügyben dolgozók védelmében: „2020.03.16-tól tervezett egészségügyi ellátás csak akkor kerül elvégzésre, ha arra sürgős szükség miatt (életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében) kerül sor”.

Szinte hihetetlen, és a helyzet totális abszurditására világít rá, hogy ennek ellenére az abortuszokat tovább végzik a kórházakban.

Pedig az abortusz nem életmentő, hanem ellenkezőleg, életet kioltó beavatkozás.*

Magyarországon az abortuszok 97%-a egészséges anyukákat és egészséges babákat érint, nincs szó orvosi sürgősségről vagy életmentésről. Éppen ellenkezőleg: születendő gyermekek életét szakítja meg ez a beavatkozás.

Össze kell fognunk egymásért. A legidősebbekért és a legfiatalabbakért egyaránt. Meghasonlott dolog úgy küzdenünk a sokak halálát okozó vírussal szemben, hogy közben fenntartjuk az abortuszok rendszerét, az ártatlan születendő gyermekek életének kioltását.

A levelünkhöz csatolt kép a hetekben készült Olaszországban, ahol a csöppnyi új életek a remény jelképei ebben a válságos időben. Értük, a legkisebbekért fordulunk most a szülész-nőgyógyászokhoz, arra kérve őket, hogy hagyjanak fel az abortuszokkal, és helyette az életmentésre összpontosítsanak a veszélyhelyzet idején!

 Életveszély esetén természetesen az orvos elvégezheti a megfelelő életmentő beavatkozásokat, akkor is, ha közben sajnos a magzat az életét veszti. Ilyen helyzet nagyon ritkán fordul elő, a legtöbb bioetikus nem is nevezi abortusznak ezeket az életmentő beavatkozásokat.

CitizenGo

A petíciót ittlehet aláírni:  https://www.citizengo.org/hu 

You have no rights to post comments