A 90 éves Dino 15 éve főz a hajléktalanoknak

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2020. február 10. hétfő

A szegények séfje, így emlegetik a 90 éves Dino Impagliazzót, a RomAmoR jótékonysági szervezet alapítóját, akit Sergio Mattarella, Olaszország köztársasági elnöke nemrég kitüntetésben részesített. Minden 15 évvel ezelőtt kezdődött, amikor egy hajléktalan férfi pénzt kért tőle ételre egy vasútállomáson.

Rájöttem, ahelyett, hogy veszek neki egy szendvicset, akár csinálhatnék is neki és a barátainak ételt. Így kezdődött ez a kaland - nyilatkozta Impagliazzo.
A szervezet önkéntesei rendszeresen ellátogatnak a környékbeli piacokra és pékségekbe, hogy adományokat gyűjtsenek, majd a felajánlott alapanyagokból készült ételeket Róma különböző pontjain (főleg vasútállomások közelében) szétosztják.
Impagliazzónak, aki egykor a társadalombiztosítás területén dolgozott, eleinte csak pár nyugdíjastársa segített, most pedig már közel 300 önkéntes segít neki, fiatalok, idősek egyaránt, és az otthon készített szendvicseket felváltották a meleg ételek, amiket a szervezet saját konyhájában készítenek el.
A férfi reméli, hogy még többen és többen csatlakoznak hozzájuk, és így Róma egy sokkal jobb hely lesz. Hozzátette, soha nem gondolta volna, hogy a kezdeményezése ilyen sikeres lesz.
(index.hu)

You have no rights to post comments