Bibliákat ajándékoztak a szolnoki Hetényi-kórház betegeinek

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2019. december 02. hétfő

Bibliákkal ajándékozták meg a szolnoki Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház betegeit november 25-én a lelkigondozói szolgálat munkatársai. Egy önkéntes beszámolóját adjuk közre.

Sokadik éve már, hogy november hónapban önkéntesek és a Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium három diákjának segítségével elindulunk két csapatban a kórházi osztályokra Szentírást osztani. Közel 800 bibliát vittünk nagy szeretettel, hogy örömet szerezzünk a bent fekvő betegeknek, a nővéreknek, látogatóknak vagy éppen a sürgősségin várakozó embereknek.

Érdekes látni az emberek arcát, amikor bibliát ajándékozunk. Van, aki kérdőn néz: Nem kell fizetni érte? Csak úgy kapják? Van, aki az unokáira vagy szeretteire gondol, és kér a kisebb méretű bibliából is. Amikor elköszönünk, és az ajtóból visszanézünk, azt látjuk, belelapoznak, olvasnak belőle. Gyógyulást, erősödést, lelki töltekezést kívánva lépünk ki a kórtermekből, bízva abban, hogy sikerült örömet szereznünk, hiszen a Szentírás mellett néhány kedves szót is ajándékozunk a bent fekvő betegeknek. Szívet-lelket melengető érzés a hálás tekinteteket és köszönetet mondó emberek arcát látni.

Forrás: Hetényi Géza Kórház Lelkigondozói Szolgálat/Váci Egyházmegye

 

You have no rights to post comments