Robert Sarah bíboros a pápa elleni lázadásról

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2019. október 10. csütörtök

Sarah afrikai Guineai bíborost, a vatikáni Istentiszteleti Kongregáció elnökét próbálták szembeállítani a Szentatyával – amiatt, hogy az pánamazóniai püspöki szinóduson első napokban felmerült a javaslat, hogy olyan helyeken, ahová évente jut el egy-egy pap misézni, gyóntatni, lehessen érett és felkészült házasokat, diakónusokat is pappá szentelni.  A bíborost kérdezték a pápával való kapcsolatáról Correre della Sera olasz napilapban (október 7-i számban). Ő így válaszolt:

"A sátán meg akar osztani. Mindig is ezt akarta az egyház történelme folyamán. De az egyház élő tagjai és szentjei az egész történelmen át ellenálltak ennek a kísértésnek. Az egyházat a földön Krisztus földi helytartója képviseli, azaz a pápa. Aki a pápa ellen van, az automatikusan kilépett az egyházból, nem tagja többé az egyháznak, szakadár. Egy sátáni mesterkedés az, mely engem is be akar vonni ebbe a szakadásba, s úgy állítanak be, hogy szemben állok a pápa véleményével vagy személyével.”
Majd hozzáfűzte: „Minden papa jó a maga idejében. A Gondviselés tudja nagyon pontosan, hogy mikor ki lesz a pápa. Ezt kell felfedeznünk. És ha valaki különbséget lát Benedek pápa és Ferenc pápa között, vegye észre, mennyi kapcsolat van köztük, és micsoda folyamatossága a tanításnak. Ezt mindenki láthatja, aki ismeri tanításukat. Hasonló a folyamatosság II. János Pál és VI. Pál viszonylatában is.”

(Aleteia.hu)