Ha féltékeny vagy, ne jósnőhöz fordulj! – Eucharisztikus csoda Portugáliában

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2019. szeptember 07. szombat

Féltékenyek talán mindannyian voltunk már. Igencsak hétköznapi lélektani jelenség ez, amely adott esetben segít alkalmazkodni és pozitív enerlgiákat mozgósítani, de mindenképpen szükséges, hogy kezeljük magunkban ezt az érzelmet. Erre különböző stratégiák, gyógyító technikák léteznek, többek között kommunikációs és viselkedés-lélektani módszerek is. Ám nem szerepel ezek között jósnő felkeresése, sem szerelmi bájital alkalmazása. Egy fiatalasszony mégis  megpróbálkozott ezekkel a régmúlt időkben. Később az asszony egy életre iránymutatást kapott, és általa a következő évszázadok embere is...

Portugália egyik városkájában, Santarémben történt az eset, 1247 februárjában. Egy asszony jósnőhöz fordult, hogy megoldást találjon férje iránti féltékenységére és visszaszerezze a férfi szerelmét. A jósnő arra kérte a nőt, hozzon neki egy szentostyát a templomból, hogy abból bájitalt készíthessen. A fiatalasszony az átváltoztatott ostyát kendőjébe rejtve indult vissza a jósnőhöz, de amikor az vérrel átszíneződött, ijedten hazafutott. Otthon berakta az ostyát a hálószoba fiókos szekrényébe. Az éjszaka közepén fényes sugarak törtek ki a szekrényből, és ez már a férj figyelmét sem kerülte el. A feleség mindent elmondott, és együtt imádkoztak a fénylő csoda előtt. Másnap elmentek a helyi plébánoshoz, aki azonnal a házukba sietett, hogy saját szemével lássa, mi történt. A kíváncsiskodó szomszédok jelenlétében átvitte az ostyát a Szent István-templomba, ahol az még három napig vérzett.

A történtek óta az ereklye tiszteletére minden évben ünnepi körmenetet tartanak a házaspár azóta kápolnává alakított házától a templomig kísérve a csodálatos módon vérrel átitatott szentostyát, amit a mai napig is őriznek. Az évszázadok során az Eucharisztia néhány alkalommal újból vérzett, és többen látták benne Krisztus arcmásának különböző változatait.

Forrás: IEC2020

Fotó:  www.miracolieucaristici.org

Magyar Kurír

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés