Beszámoló a zenés könyvbemutatóról és kiállítás-megnyitóról

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók Megjelent: 2015. május 22. péntek

Százhalombattán megnyílt Vihart Anna iálítása, s ez egyben a Sárkányszelídítők zenés könyvbemutatója is volt. A programon részt vett egy kedves helyi újságírónő, az alábbiakban az ő beszámolóját olvashatjátok:

"A Wihar-szigeteken, az emberek világában és a Fekete-hegyen játszódnak a Sárkányszelídítők című mesekönyv történetei. Az almák beszélnek, a rózsák futnak, az ú pedig olykor lebillen Jofi nevének a végéről. A könyvet varázslatos illusztrációk teszik egyedülállóvá, alkotói május 21-én mutatkoztak be Százhalombattán a Hamvas Béla Városi Könyvtárban.
Az illusztrátor, Vihart Anna restaurátorként dolgozik és a Képzőművészeti Egyetemen tanít. Aki rávette a rajzolásra, Sípos (S) Gyula, a mesék szerzője, a Szeretet Földje Szolgálat képviselője. A törökbálinti keresztény közösséghez környéken élő művészek, szociális munkások, kulturális szakemberek tartoznak. Gyógyító, missziós rendezvényeket, előadásokat, lelki gyakorlatokat, kiállításokat szerveznek, a legelesettebbeket szolgálják. A sárkányos mesekönyv sokadik kiadványuk, a százhalombattai könyvtárba is lassan „hazajárnak”.
A zenés könyvbemutató a művészi illusztrációkból álló mini tárlat megnyitásával kezdődött. Vihart Anna grafikái olyan mesevilágba csalogatnak, ahol mindennek – fának, hegynek, állatnak – lelke és arca van. Ez még nem lenne újdonság, megszoktuk a bűbájos Disney-filmeken. A „Wihar-szigeteken” azonban az arcok valódiak - érzelmeket, tapasztalatokat, tulajdonságokat tükröznek, amelyek nem feltétlenül pozitívak, de nem is egyértelműen negatívak, hanem olyanok, amilyenek. Meg kell nézni!
A sárkányokkal természetesen, gond van, kicsit se cukik, van, aki szerint ijesztőek. Sípos (S) Gyula szerint ez nem is baj, mert a gyerekek a meséken keresztül élik ki szorongásaikat és félelmeiket. Ő pedig igyekezett olyan meséket írni, amelyek méltóak Vihart Anna művészetéhez: akad bennük konfliktus, keveredés, kérdés, de azt a szereplők megoldják, helyrerakják, megválaszolják.
A kötet kikölcsönözhető a könyvtárból és megvásárolható a Szeretet Földje Alapítványtól. (Részletek a Facebookon és a www.szeretetfoldje.hu oldalon.)

CK      "

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés