Ott voltunk a gödöllői cigány-nem cigány találkozón

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók Megjelent: 2012. május 17. csütörtök

Hagyományosan immár évenként van cigány - nem cigány találkozó Gödöllőn a Premontrei Gimnáziumban. Érdőr 130-an mentünk két busszal, hála Teréz anya nővérei szervező munkájának. Beszámoló a találkozóról:

Sajnos a nem cigány emberekből kevesen voltunk, de azért a szervezők célja az, hogy együtt ünnepeljenek cigányok és nem cigányok. A rendezvény szervezői a Ceferínó Ház munkatársai Dúl Géza atya vezetésével, aki a váci egyházmegye cigány pasztorációs referense.

Mint utóbb megtudtam 70 segítő biztosította 800 cigány gyermek és felnőtt számára az egész napos programot.

Délelőtt tanítás volt, majd a szervezők közül Balogh Elemér - aki "nálunk kezdett" az érdi közösségünkben - magán zenei és prózai szerzeményét adta elő – nagyon színvonalas volt.

Szentmisével zárult a délelőtti program - Székely János püspök atya celebrálásával.

Ebéd után 22 csoport mutatta be a saját produkcióját. A többség jól koreografált igényes produkció volt. Érdről is egy tánccsoport lépett fel – ők ugyan nem összeszokott tanult táncosok, de igen tehetségesek.

Érdről 130-an mentünk, a Szeretet Misszionáriusai szervezték össze a város különböző területeiről a résztvevőket. A 130 –an a két buszba éppen hogy befértünk, a 60%-a a csoportnak gyerekekből állt.

A buszon énekeltünk imádkoztunk, a gyerekek verseket mondtak – különösen, hogy anyák napja után voltunk.

Közben összefacsarodott a szívem, hogy ennyi okos és szép gyerek, akinek a jövője nem ígéretes, hogy a világ csak azt látja bennük, hogy veszélyesek lehetnek számukra., pedig Isten beléjük is elültette a jót, a szépet az istenit.

Adj Uram az esélytelenek számára életet, Benned való életet és add meg, hogy meglássuk bennük azt, amit elterveztél az életükben! Ámen.

Tarnóczi Mária

You have no rights to post comments