JoomlaTemplates.me by iPage Reviews

Gyóntatás közben lőttek agyon egy papot Mexikóban

Kategória: Hírek, események
Megjelent: 2018. április 22. vasárnap

Agyonlőttek egy római katolikus papot Mexikó középső részén - közölte az MTI a helyi hatóságokra hivatkozva. Egy héten belül ez már a második ilyen eset az országban.

Bővebben...

Röviden: Böjte Csaba a szolgálatról

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2018. április 21. szombat

 „Együtt kezdtük el, együtt is kell végigvinnünk. Ha leraktál valahol egy téglát, építsd fel ott a házat. Még akkor is, ha ez nem mindig könnyű. A lényeg, hogy mindig Istent szolgáljuk, szeretetben. És akkor teljesen mindegy, hogy milyen munkát végzünk, utcát söprünk, perselyezünk vagy prédikálunk a bazilikában. Ki kell kapálnunk a gazt a szívünkből, hogy ne a hiúság, a beképzeltség, hanem a tiszta szeretet vezessen bennünket az utunkon. Oda kell adnunk magukat teljesen a Jóistennek, akit nem tudunk felülmúlni az ajándékozó szeretetben. Úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta értünk, hogy aki hisz benne, örök élete legyen...” (Magyar Kurir) 

Az igazság XVI. Benedek lemondásáról – Meglepő nyilatkozatok egy új dokumentumfilmben

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2018. április 21. szombat

Az emeritus pápa 91. születésnapján, április 16-án mutatták be a Vatikánban a „XVI. Benedek: az igazság tiszteletére” című dokumentumfilmet, ami kifejezetten azért készült, hogy tisztázzák Ratzinger pápa lemondásának okait.

Bővebben...

A hazánkban tartózkodó külföldiek száma

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2018. április 21. szombat

A Statisztikai Hivatal szerint 2018. január 1-jén a jogszerűen és huzamosan Magyarországon tartózkodó külföldi állampolgárok száma 156 000 fő volt, az ország népességének 1,6%-át tették ki. Az itt élő külföldiek túlnyomó többsége, 65%-a Európából, ezen belül a környező országokból, főképp Romániából (15%), Németországból (11%), Szlovákiából (6,0%), valamint Ukrajnából (5,7%) érkezett. További 28%-uk Ázsiából, míg Afrikából 4,0%-uk, az amerikai kontinensről 3,4%-uk származik.

Bővebben...

Könyvakció - újra kapható a Sárkányszelídítők!

Kategória: Uncategorised
Megjelent: 2018. április 20. péntek

Ennek örömére most kedvezményes áron lehet hozzájutni mindkét mesekönyvünkhöz és ajándék könyvet is adunk! Részletek:

Bővebben...

A magyar népesedési katasztrófáról

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2018. április 20. péntek

A Visegrádi négyeken belül 2012 és 2016 között messze Magyarország rendelkezett a legmagasabb a halálozási aránnyal, és mivel az élveszületések is elmaradtak a többi országétól, nálunk volt a leggyorsabb a természetes fogyás üteme. A várható élettartam és a népesség koreloszlása alapján megállapítható, hogy nem azért kiguróan magas a magyar halálozási arány, mert a lakosságban sokkal több az idős ember, az okok inkább az életmódban és az egészségügyi rendszerben keresendők.

Bővebben...

Röviden: Ferenc pápa az evangelizálásról

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2018. április 20. péntek

„Az evangelizálás nem egy jól felépített terv a prozelitizmusra, az erőszakos térítésre, vagyis arra, hogy induljunk el, és szedjünk össze rengeteg követőt itt-ott. Nem! – nyomatékosította a pápa. – A Lélek mondja meg, hogy miként kell elvinni Isten szavát Jézus nevében az emberekhez. A Szentlélek pedig így kezdi: Kelj fel, és menj el arra a helyre! Nem létezik fotelből végzett evangelizálás. Kelj fel, és menj el! Lépj ki önmagadból! Mindig. Légy mindig mozgásban! Menj el arra a helyre, ahol az Igét kell hirdetned!” Három felszólító módú ige kulcsfogalom minden keresztény számára, akiknek életükkel, saját példájukkal és szavukkal kell evangelizálni. Kelj fel, lépj közel, és indulj ki a konkrét helyzetből! (Magyar Kurir)

Svédország 2020-ra teljesen hulladékmentes nemzet lesz

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2018. április 20. péntek

A svédeknek annyira jól megy az újrahasznosítás, hogy lassan kifogynak a szemétből. Terveik szerint 2020-ra nullahulladékos nemzet (zero-waste nation) lesznek, ami annyit tesz, hogy szemétkibocsátásuk 100 százalékát újrahasznosítják majd.

Bővebben...

250 résztvevője van a Vatikánban az ördögűzők képzésének

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2018. április 19. csütörtök

Tizenharmadik alkalommal szervezik meg Rómában az ördögűzők továbbképzését a Regina Apostolorum (Apostolok Királynője) Pápai Egyetem szervezésében. Április 16-tól 21-ig tart a tanfolyam, témája az ördögűzés és a szabadító imádság.

Bővebben...

Sikerült az első magyar gyermek tüdőátültetés

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2018. április 19. csütörtök

Március végén végezték el az első gyermek tüdőátültetést Magyarországon az Országos Onkológiai Intézet és a Semmelweis Egyetem együttműködésében. A 13 éves Máté Dorkának cisztás fibrózis miatt volt szüksége a beavatkozásra.

Bővebben...

A szentségimádás misztikája – 5. rész

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2018. április 18. szerda

Elmélkedő ima
Elmélkedem minden műveden, és végzéseiddel foglalkozom.” (Zsolt 77,13)
Isten gyermekei Isten tanításán elmélkednek – ez az egyszerű igazság végighúzódik a Szentírás könyvein. Ha Isten akarata, tanácsai szerint szeretnénk élni, akkor ahhoz Isten gondolatait kell újragondolnunk, Isten világa kell, hogy áthassa a belső világunkat, hogy így Isten tetteit cselekedhetssük. (Nem a csodákra gondolunk elsősorban – bár az is lehetséges -, hanem az Isten szeretetéből fakadó szeretet-cselekedetekre.)

Bővebben...

Egy szép történet Ferenc pápáról: „A mennyországban van az apukám?”

Kategória: Cikkek, írások
Megjelent: 2018. április 18. szerda

Amikor Ferenc pápa meglátogat egy plébániát, mindig igyekszik időt szakítani a gyermekek kérdéseire. Április 15-én, a Keresztes Szent Pál-plébánián hasonló kérdések hangzottak el, mint általában, többek között ez: „Hogy érezted magad, amikor pápa lettél?” Aztán Emanuele következett. A kisfiú a pápára mosolygott, és a mikrofonhoz lépett. És akkor ledermedt. „Képtelen vagyok rá” – mondta és sírni kezdett. Leonardo Sapienza, a pápa egyik segítője bátorította a kisfiút, de ő csak azt hajtogatta: „Képtelen vagyok rá”.

Bővebben...