Közel száz menekült gyermek vett részt a Karitász-karácsonyon a Magyar Szentek templomában

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2023. december 23. szombat

A Katolikus Karitász 210 menekült részvételével rendezett karácsonyi ünnepséget december 21-én Budapesten, a Magyar Szentek templomában. Az eseményen Martos Levente Balázs püspök; Haborij Damján, a magyarországi ukrán görögkatolikus egyház lelkipásztora is jelen volt. A belső-ukrajnai és kárpátaljai gyerekek ünnepi műsora, majd közös ima után a részt vevő családok ajándékcsomagokat vehettek át.

A Karitász „Tárjátok ki a szíveteket!” elnevezésű adventi segélyakciójának mindig hangsúlyos része a családok és gyermekek megajándékozása.

Idén december 21-én, csütörtökön délután 210 ukrán és kárpátaljai menekült részvételével szerveztek karácsonyi ünnepséget az újbudai Magyar Szentek templomában.

Az esemény házigazdája Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója volt.

Az ünnepi eseményen részt vevő hatvannégy család az Ukrajnában továbbra is dúló háború viszontagságai miatt érkezett hazánkba, és a Katolikus Karitász budapesti integrációs központja rendszeresen támogatja őket élelmiszerrel, utalványokkal, magyar mint idegennyelv oktatásával, prevenciós egészségügyi szűrésekkel, munkaerőpiaci integrációval és különféle családi programokkal.

(Magyar Kurir)