Rövid beszámoló a kunszentmártoni lelkigyakorlatról

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók Megjelent: 2014. október 24. péntek

Az elmúlt  hétvégén  lelkigyakorlatot tartott  a Szeretet Földje  Sipos Gyulával  Kunszentmártonban  a Kármelita kolostorban. A péntektől vasárnapig tartott alkalom különösen összekovácsolta a jelenlévőket. Mindig örömmel megyünk oda, mert  nagyon családias meleg légkör fogad bennünket.

A lelkigyakorlat témája „Élet és növekedés Istenben” melyet Gyula nagyon mélyen bontott  ki, megkeresve, rávilágítva arra, hogy miért rekedünk meg  a növekedésben. Igazi lelki munka volt a résztvevőknek,  hogyan éljünk Krisztussal – Krisztusért  - köszönjük a  lehetőséget,  a jól felépített vezetést.

Szombat délután nyitott gyógyító alkalom volt, addigra  a templom teljesen megtelt. Fábián atya családfa gyógyító szentmisét mutatott be. A szentmise után sokan jelezték, hogy  békességet éltek meg a szívükben és történtek fizikai gyógyulások is.
Este még egy kicsit összegeztük a napi eseményeket, a kérdések alapján érzékelhető volt, hogy  Isten szeretetének gyógyítása  megérintette a jelenlévőket.  Nagyon  sűrű volt az egész nap, de mindnyájunkat átjárt  Isten valóságos jelenléte,  átformáló ereje.

 Másnap  Gyula Szent Istvánról és a szentjeinkről tartott egy nagyon tartalmas előadást  és mindenkit buzdított arra, legyünk ebben az országban a szeretet földjének megteremtői és hordozói. A feltöltődés erőt ad  ahhoz,  hogy ebben a bűntől és szeretetlenségtől terhelt világban  világító lángocskák lehessünk, nem elfeledkezve  arról, hogy küldetésünk van  -  Jézus él, rólunk ismerhető fel.

Tarnóczi Mária