Gillian története

Kategória: Szeretet történetek Megjelent: 2023. november 18. szombat

Gillian egy hétéves kislány, aki nem tud ülni az iskolában. Folyamatosan feláll, elkalandozik, röpködnek a gondolatai, és nem követi a leckéket. A tanárai aggódnak érte, büntetik, szidják, jutalmazzák azt a néhány alkalmat, amikor figyelmes, de semmi. Gillian nem tud ülni, és nem tud figyelmes lenni.

Amikor hazajön, az anyja is megbünteti. Így Gillian nemcsak az iskolában kap rossz jegyeket és büntetést, hanem otthon is szenved tőlük.
Egy nap Gillian édesanyját behívják az iskolába. A hölgy szomorúan, mint aki rossz híreket vár, megfogja a kezét, és bemegy a kihallgatószobába. A tanárok betegségről, nyilvánvaló rendellenességről beszélnek. Talán hiperaktivitás, vagy talán gyógyszerre van szüksége.
A kihallgatás közben megérkezik egy régi tanárnő, aki ismeri a kislányt. Megkéri az összes felnőttet, az anyát és a kollégákat, hogy kövessék őt egy szomszédos szobába, ahonnan a kislányt még látni lehet. Amikor távozik, közli Gilliannel, hogy hamarosan visszajönnek, és bekapcsol egy régi rádiót, amelyben zene szól.
Mivel a lány egyedül van a szobában, azonnal feláll, és fel-le kezd mozogni, a lábával és a szívével kergetve a zenét a levegőben. A tanárnő mosolyog, miközben a kollégák és az anya zavartan és együttérzés között néznek rá, ahogy az öregekkel gyakran előfordul. Erre ő azt mondja:
"Látjátok, Gillian nem beteg, Gillian táncos!"
Javasolja, hogy az édesanyja vigye el táncórára, a kollégák pedig időnként táncoltassák meg. Elmegy az első órára, és amikor hazaér, elmondja az anyjának:
"Mindenki olyan, mint én, senki sem tud ott ülni!"
1981-ben, miután táncos karriert futott be, megnyitotta saját táncakadémiáját, és nemzetközi elismerést kapott művészetéért, Gillian Lynne lett a "Macskák" című musical koreográfusa.
Remélhetőleg minden "más" gyerek talál olyan felnőtteket, akik képesek befogadni őket olyannak, amilyenek, és nem azért, ami hiányzik belőlük.

(facebook)