Jelentés a főispánnak

Kategória: Irodalom Megjelent: 2022. június 22. szerda

Kegyelmes főispán úrnak alázatosan jelentem!
A Kormányzó úr őfőméltósága által hozott legutóbbi rendelkezések máris meghozták gyümölcsüket. Az ezeréves folytonosság és történelmi tradíció fényében újra létrehozott csendőrség kiválóan teljesít! A kirendelt csendőrök - középületek elé kettő, az iskolákhoz négy, kettő az ajtóba, kettő a tanáriba -, fenntartják a rendet, a jobbágyság elégedetlensége, lázadozása megszűnt.

Az árvalányhajra, kakastollakra és darutollakra kiírtuk a közbeszerzési pályázatot, a kegyelmes úr unokaöccsének elküldtük a megfelelő iratokat, segítünk, a pályázat megnyertnek tekinthető.
Ha esetleg a kegyelmes úr oda tudna hatni, hogy a Kormányzó úr őfőméltósága kiemelt államérdekként kezelje és a közbeszerzési szabályozás hatálya alól kivegye ezt a programot, az még jobb lenne, ugyanis az árvalányhaj és a darumadár is védett, bírságolható, a törvényi szabályozás megváltoztatása viszont az esedékes nyári szünet miatt elhúzódhatna. Ha azonban kiveszik a szabályozás alól, akkor senki nem szólhat semmit!
Este a Kaszinóban végeztem egy kis közvéleménykutatást. Mindannyian egyetértünk azzal, hogy a rendkívüli veszélyhelyzet fenntartása helyes, eredményes és továbbra is szükséges.
Határozatba hoztuk azt is, hogy feliratot küldünk a Vármegyének, miszerint javasoljuk a közös összefogást és felterjesztést a Tisztelt Háznak, hogy a vészhelyzetre való tekintettel korlátozza tovább – és ha szükséges tiltsa be -, a lázadozásra mindig kész civil szervezetek és a Pártunkon kívüli többi párt működését! Így még inkább lehetetlenné válna a nemzetárulók és globalista hatalmak áskálódása, hogy népünk egységes szívvel és akarattal haladjon tovább az úton, amit Főméltósága megmutat nekünk.
Kegyelmes Főispán urunkat pedig hétvégére szívesen látnánk vendégül kis vadászkúriánkban. Csak a szűk kiszolgáló személyzet marad, csupa megbízható ember, a többi zsellért elküldjük, hogy a bizalmas körben szabadon tudjunk beszélni a közös ügyeinkről is. A kikapcsolódáshoz szükséges minden egyébről mi gondoskodunk, az utazáshoz a helikopter is bármikor a kegyelmes úr rendelkezésére áll!
A legmélyebb tisztelettel híve:
gróf Petoeffy Sándor, alispán, titkár, alapítvány elnök, vezérigazgató.

(Lejegyezte: Sipos Gyula)