Napi firkák: Értekezletre megyek; Tüskék

Kategória: Irodalom Megjelent: 2022. május 31. kedd

Humoros, groteszk, elgondolkodtató... a facéra naponta felteszem, ide most kétnaponta, a napi firkákat, tessék parancsolni, kép és szöveg: Értekezletre megyek; Tüskék

  (Értekezletre megyek)
Értekezletre megyek, fontos? Épp vezetek... Reggel mondtam, hogy ma későn érek haza, megbeszélésem van… De mondtam, csak nem figyeltél… Vacsora a hűtőben… Sört is vettem, az is a hűtőben… az ajtajában, ott nézd… A műsorújság a tévé mellett… Mert ott a helye! Nem az ágy mellett, ahová lehajítod!... Tegnapról maradt pörkölt, azt edd meg… Ne mond, hogy nincs ott, még tegnap betettem a hűtőbe, ott van az alsó polcon… Na ugye. Jól van drágám, vezetek, most leteszem, de sietek haza… Későn… Aludj nyugodtan, halkan jövök, nem fogsz felébredni… Jó, majd megbeszéljük, most leteszem… Van combi a pörköltben, meghagytam neked, edd meg nyugodtan… Jól van, szia, szeretlek… Leteszem… Mert vezetek, és nem akarok összeütközni senkivel!... Nem kiabálok, csak… Jól van, ne haragudj… Én is szeretlek, szia!


  (Tüskék)
Hát igen, gyönyörűek vagyunk. Erősek és bátrak. Megteszünk mindent, hogy rózsácskánk, gyönyörűségünk éljen és viruljon. Csak hát… tudod, itt van a tüske a szívemben. Mert mégis, mi az, hogy nincsen rózsa tövis nélkül? Hát tövis vagyok én? Valami ócska kis csimasz, szurkapiszka bogáncs? Hát hiába tanítják a gyerekeknek, hogy mi tüskék vagyunk, én TÜSKE vagyok, ha kell, tüske a köröm alatt, TÜSKE! Még, hogy tövis, nyámnyila, szárba belenőtt, görcsösen kapaszkodó tövisecske?! Nem, mi tüskék vagyunk, függetlenek, bármikor lepattanhatnánk a szárról. Igen, mi nem vagyunk beleláncolódva senkibe és semmibe, mi szabadon választottuk, hogy helyt állunk, védjük a kis rózsánkat, mi bármikor elmehetnénk… De nem megyünk, mert mi, tüskék, hűségesek vagyunk! TÜSKÉK! Ugye, gyönyörűségem!

(Rajz: ifj. Sipos Gyula, szöveg: Sípos (S) Gyula Facebook: Napi firka,  #napifirka )