Egy tized rózsafüzér a megtestesülés titkaival

Kategória: imádságok hazánkért Megjelent: 2024. január 20. szombat

Egy tized rózsafüzér a megtestesülés titkaival (minden szemre más titok), ami elősegíti az elmélkedő imát:

1.    aki végtelen szeretetedben elvállaltad az emberi lét, az anyag korlátait és megszorításait. (éhség, szomjúság, hideg, meleg, munka, fáradtság, fájdalom)
2.    aki egy teremtmény (kislány) igenjének függőségére bíztad magad – mekkora alázat és bizalom!
3.    aki a Szentlélek erejében a legkiszolgáltatottabb módon, magzatként érkeztél közénk (az emberi élet kezdetét kijelölve)
4.    aki zötykölődve egy szamár hátán készültél a megszületésre
5.    aki az emberektől elutasítva, csak édesanyád és nevelőapád védelmében barlangban születtél meg – ezzel megszentelted és piedesztára emelted az emberi lét legfontosabb egységét, a családot.
6.    akit újszülöttként a barlangban szalmára fektettek és birkák lehelete melegített, így megszentelted a teremtett világ földjét, növényeit, állatait.
7.    akit először a pásztorok köszöntöttek, ezzel magadhoz ölelted a szegény, deviáns, bűnös, rossz múltú embereket.
8.    aki fogadtad a pogány napkeleti bölcsek – királyok - köszöntését is, elfogadván az aranyat, tömjént és mirhát. Ezzel kifejezve, hogy valóban király vagy, de az egész emberiség (beleértve a gazdagokat és szegényeket, bűnösöket és jókat, pogányokat) uralkodójaként, főpapjaként és áldozataként érkeztél közénk.
9.    akit a zsidó törvények szerint körülmetéltek – már pár naposan is megtapasztaltad az emberi test fájdalmait, elfogadván egy néphez, a zsidósághoz való tartozást. Már az idők kezdete előtt választottad drága szent népedet, melyet ekkor megpecsételtél. Utat mutattál nekünk is, hogy tiszteljük és szeressük nemzetünket, melybe beleszületünk.
10.     akit bemutattak a templomban és elsőszülött fiúként az Istennek ajánlottak. Ezzel emberségedben is eggyé váltál mennyei Atyáddal.

(Perjés Krisztina)