Székesfehérváron újra felajánlják hazánkat Szűz Máriának

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2015. augusztus 10. hétfő

Szent István király országfelajánlásának ünnepén, augusztus 14-én Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök megújítja szent királyunk Szűz Máriának tett felajánlását – tájékoztat a Székesfehérvári Egyházmegye.

A Székesfehérvári Egyházmegye hagyományos fogadalmi ünnepén a püspöki palotából augusztus 14-én, pénteken 17 órakor Spányi Antal megyéspüspök és a fehérvári papság vezetésével a hagyományőrző Magyar Koronaőrök Egyesülete, valamint a Székesfehérvári Helyőrségi Zenekar kíséretében viszik át a magyar szent család (Szent István, Boldog Gizella, Szent Imre) ereklyéit a székesfehérvári székesegyházba.

A körmenet után 17.15-től közös imaórát és zenés áhítatot tartanak a bazilikában. Az ünnepi szentmise 18 órakor kezdődik a székesegyházban, amelyben a megyéspüspök megújítja az országfelajánlást Szűz Máriának, ahogy azt Szent István király tette 1038-ban a halála előtti napon, amikor trónörökös nélkül maradt az ország. A szentmise végén körmenetben kísérik vissza az ereklyéket a püspöki palotába.

Az ünnepségre várják a székváros képviselő-testületeit zászlókkal, az oktatási intézmények képviselőit, énekkarokat, cserkészeket, akiket arra kérnek, hogy a körmenethez 16.50-re érkezzenek meg a püspöki palota udvarába.

Fotó: Székesfehérvári Egyházmegye

Magyar Kurír