Új könyvet adnánk ki a cigánymissziós munkánk részeként

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2014. május 22. csütörtök

 Balog Elemér zenész, író, cigánypasztorációs munkatársunk rendszeres szerzője honlapunknak, több novelláját megjelentettük a Cigányélet című könyvünkben is. Most önálló kötettel jelentkezne, amelynek munkacíme egyben egyik novellájának címe is:  A halott cigány a legjobb cigány?

 Érzékeny, a romák helyzetét értő szívvel megmutató, de a hibákat, problémákat sem takargató írások szerepelnek a tervezett könyvben. Olykor csak egy-egy helyzet, szituáció leírása a rövid novella, az olvasóra bízva az ítéletet. Máskor hosszabb, kifejtőbb a történet - de akár rövid, akár hosszabb, középpontjában mindig az emberek állnak. Kisemmizett vagy gazdag, gőgös vagy csendes, erős vagy félénk – emberek cigányként és magyarként a mai Magyarországon.

Fontosnak érezzük ennek a kötetnek a megjelentetését. Hisszük, hogy a kultúra, a művészet eszközeivel is meg lehet, meg kell szólítani minden honfitársunkat. Hisszük, hogy ez a kötet elősegítené a megértést, a kiengesztelődést mindkét oldalon.

A könyvet első körben 1.000 példányban tervezzük megjelentetni és könyvárusi forgalomba hozni, de szeretnénk ingyen is eljuttatni a cigánypasztorációs szervezeteknek és döntéshozóknak.

A kötet kiadási költsége 450.000 Ft (azaz 450 Ft/példány).

Sajnos nekünk ennyi pénz nem áll rendelkezésünkre, ezért adományokat gyűjtünk a kötet megjelentetéséhez. Támogatóink nevét természetesen feltüntetjük a kötetben és tiszteletpéldányokat is adunk!

Kérem, amennyiben úgy érzi, hogy munkánk érdemes a támogatásra, adományával segítse tervünk megvalósulását! (Ha igen, azt jelezze levélben is: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Az adományt be lehet fizetni Alapítványunk számlaszámára: Szeretet Földje Közhasznú Alapítvány, 10700268-04975106-51100005

Hálás köszönettel: Sipos Gyula

2014.05.21.