Magyar fiatalokat is besoroznak Kárpátalján - ima a békéért

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2014. május 12. hétfő

Ukrajnában egyre nő a háborús feszültség és most már Kárpátalján is sorozzák a fiatalokat a hadseregbe. A határ közeli Bótrágy községben hétfő reggel kell megjelenniük az érintetteknek.

Kárpátalján az elmúlt héten sorozásra szóló behívókat kézbesítettek ki, írta az atv.hu egyik olvasója vasárnap. „Konkrét információnk van arról, hogy például a határ közeli Bótrágy községben 27 fiatalnak kell megjelennie hétfő reggel. 18-25 év közöttiek, közöttük magyar fiatalok is” – tudatta olvasónk, aki azt is közölte, hogy két közeli magyar ismerősének a 18 illetve 21 éves fiát is behívták.    A szülők úgy tudják, hogy a fiataloknak hétfőn  - egyelőre - a helyi sorozási bizottság előtt kell megjelenniük.

„Azonban minden érintett szülő nagyon aggódik, mert egyre eszkalálódik a felfordulás, és ezek a fiatalok korábban nem részesültek semmilyen kiképzésben.”

Úgy tudjuk, eddig csak a katonaviselt férfiak kaptak ilyen behívókat. Hogy  eddig hány behívott férfinek kellett a csatlakoznia a hadsereghez, azt nem lehet tudni, azt azonban biztosra állították forrásaink, hogy voltak, akik nem térhetettek haza, mert a bizottság továbbküldte őket a seregbe.

Értesüléseinket lényegében megerősítette a kárpátaljai magyarság egyik korábbi vezetője, ám mint hangsúlyozta, az ügy kényes természete miatt hivatalos információt talán a beregszászi vagy az ungvári konzulátuson kaphatunk.  

atv.hu, SzF

Mennyei Atyánk! Kérünk téged Jézus Krisztus nevében, a mindenkor segítő Szűzanya közbenjárásával, hogy csillapítsd le a háborús hangulatot ukrajnában! Küldd el Szentlelkedet, a Békesség Lelkét,  hogy megértést, kiengesztelődést, megértést és megbocsátást hozzon a térségbe! És különösen is kérünk, óvd meg a kárpátaljai magyar fiatalokat ettől az értelmetlen háborútól és a korai haláltól! Ámen.