Május 12-én nyílik a XXII. Szent István Könyvhét

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2014. május 08. csütörtök

A Szent István Társulat szervezésében az idén immár huszonkettedik alkalommal kerül megrendezésre a Szent István Könyvhét, a keresztény szellemiségű könyvkiadók legelismertebb hazai seregszemléje.

A rendezvény hivatalosan május 12-én veszi kezdetét, ünnepi megnyitójára 11 órakor kerül sor a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében (Budapest VIII. kerület, Szentkirályi u. 28. II. emelet, II. János Pál pápa terem).

A könyvhetet Erdő Péter bíboros, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, a Szent István Társulat fővédője nyitja meg.

A megnyitón bemutatásra kerülnek a könyvhét újdonságai, valamint Erdő Péter bíboros és Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök, a Stephanus Alapítvány elnöke és a Magyar Katolikus Rádió vezérigazgatója átadják az idei Stephanus-díjakat: teológiai kategóriában Bolberitz Pál professzornak, irodalmi kategóriában pedig Fésűs Éva írónőnek.

A díjazottakat Rokay Zoltán egyetemi tanár, valamint Katona István nyugalmazott egri segédpüspök méltatja. A megnyitón közreműködik a Budapesti Vonósok Vonósnégyese.

Az idén a megújult és megszépült pesti Ferenciek terén huszonöt, az Ünnepi Könyvhétről már ismert (Octanorm) pavilonban naponta 9 és 19 óra között 33 könyvkiadó várja az érdeklődőket. A kiállítók hazánk számos térségét képviselik, Budapesten kívül Szegedről, Nyíregyházáról, Gödöllő–Máriabesnyőről, Pannonhalmáról, Kecskemétről, sőt Erdélyből és Délvidékről is érkezik egy-egy könyvkiadó. Az egyes kiadók által képviselt szervezetek, egyesületek, egyházak köre is szerteágazó.

A könyvhétre ellátogató olvasókat idén több mint 7000 kiadvánnyal, köztük mintegy 70 könyvheti újdonsággal várják a kiadók. Új irodalmi, lelkiségi, teológiai, történeti és filozófiai művek egyaránt megjelennek.

Magyar Kurír

A mi könyveink a Marana Tha pavilonjánál lesznek megtalálhatók, vagy a Szent István társulat és a Szent Gellért Kiadó könyvesboltjaiban. - szerk.