Öngondoskodó családok – vetőmagot oszt a Karitász

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2014. április 03. csütörtök

Több mint 1700 családnak oszt vetőmagot a Karitász országszerte, így segítve őket, hogy kertjeikben megtermelhessék a mindennapi élethez szükséges zöldségeket. A Katolikus Karitász közleménye.

Az idei évben ismét országos vetőmagprogram keretében segíti a rászoruló családokat a Katolikus Karitász. Az akció során kiemelt figyelmet fordítanak azokban a térségekben élő családokra, ahol az árvíz komoly károkat okozott a konyhakertekben.

A program során az országos központ támogatásával 1050 családnak biztosítanak vetőmagcsomagot, amelyben összesen 15 féle zöldségmag található. Több egyházmegyében további családoknak is osztanak vetőmagot, így országszerte összesen 1700 családnak segít a Karitász. A csomagok tartalma: sárgarépa, petrezselyem, zöldborsó, velőborsó, szárazbab, dughagyma, uborka, spárgatök, kukorica, karalábé, spenót, saláta, sütőtök, cékla és bokorbab.

Április 3-án 10 órától a Szigetközben 116 árvízkárosult családnak adja át Écsy Gábor, a Karitász országos igazgatója a vetőmagokat. Mindegyik család konyhakertjét tönkre tette az árvíz. A családok ősszel burgonyát, hagymát és almát kaptak.

Ugyanezen a napon délután körülbelül 14 órától Nyergesújfalun, Táton és Bajóton adják át a családoknak a vetőmagcsomagokat.

Magyar Kurír