Január 1. béke világnapja

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2024. január 01. hétfő

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2023. évi téli ülésén úgy határozott, hogy 2024. január 1-én hazánk katolikus templomaiban különösen is imádkozzunk a békéért, de otthonainkban is imádkozhatunk:

Mennyei Atyánk, eléd járulunk most az egész világ békéjéért. Minden országért és nemzetért, ahol háború folyik, ahová betörtek a megszállók vagy egymásnak estek az emberek szóval és tettel. Kérünk, hogy állítsd meg a gonoszság terjedését, szabadíts meg minket minden megszálló hatalomtól, antikrisztusi vezetőtől, az emberek szenvedésén nyerészkedőktől! Kérünk Téged most minden emberért:

Add, hogy az erőtlenek erőben részesüljenek, a buzgók az életszentség teljességére eljussanak, a bűnösök megtérjenek, a betegek meggyógyuljanak, a sötétségben élők megszabaduljanak a gonoszság erőinek kötelékeiből, a szűkölködők és szenvedők gondjaikban enyhülést kapjanak! Bennünket pedig vezess el a teljes egységre Jézus Krisztus nevében, a mindenkor segítő Szűzanya közbenjárására, hogy hazánk és az egész világ, mint a Szeretet földje felvirágozzon és minden helyzetben megdicsőítse a Te neved a Szentlélek ajándékai és kegyelmei által. Köszönöm Atyám, hogy kedves neked ez a föld és megsegítesz minket.

Drága Jézusom! Add, hogy eljöjjön közénk a Te országod, a békesség és a szeretet, az igazság és igazságosság országa, a Szeretet földje! Ámen.