Szép új világ - Anglia: Nem engedélyezik a keresztény családkonferenciát

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2012. május 17. csütörtök

A Christian Concern konferenciája szervezőinek tudomására hozták: nem tarthatják meg a rendezvényt a szokásos helyszínen, mivel azt vallják, hogy házasság kizárólag egy férfi és egy nő között jöhet létre.

Az Angol Jogi Társaság a továbbiakban nem engedélyezi, hogy épületében rendezze meg szokásos éves konferenciáját a Christian Concern, amiért a keresztény szervezet ellenzi a házasság törvényi újradefiniálását, melynek alapján egynemű párok is köthetnének házasságot.  
„Büszkék vagyunk rá, hogy a jogi szakmán belül előmozdítjuk a sokféleség elfogadását, és úgy éreztük, hogy a konferencia témája nem fér össze a mi álláspontunkkal” – indokolta a döntést Desmond Hudson, a Jogi Társaság ügyvezetője, hozzátéve, hogy segítségképpen más helyszínt javasoltak a szervezőknek.  
A konferencia a házasság témakörét kívánja feldolgozni a házasság újradefiniálását célzó brit kormányjavaslat fényében. Az előadók közt szerepel Sir Paul Coleridge, a brit legfelsőbb bíróság bírája, aki a közelmúltban kampányt indított a családok szétesének megfékezéséért – írja a Christian Post.

Magyar Kurír (mk)