Újra el akarják fogadtatni az abortusztablettát hazánkban

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2012. április 23. hétfő

A legnagyobb magyar hírportálon többoldalas cikk olvasható arról, hogy amilyen gyorsan csak lehetséges, szeretné Magyarországon is törzskönyveztetni az abortusztablettát a gyógyszer gyártója. Az írás szerzője teljes mellszélességgel a készítmény mellé áll, aminek használatát állítása szerint a WHO és a magyar szülészeti szakmai kollégium is támogatta. (Bár a cikkből kiderül, hogy amikor 2007-ben és 2009-ben megpróbálták behozni a magyar piacra, az eljárások épp az orvosok és orvos-politikusok ellenállása miatt akadtak el.)

Jelenleg a szer Magyarországon hivatalosan ugyan nem elérhető, de például egy budapesti magánklinikán két éve használják, az utóbbi időben pedig hetente 2-4 magyar megy gyógyszeres terhességmegszakításra egy bécsi klinikára is.

A cikk szerint az abortusz csak az orvosra és a nőre tartozik és szó sem esik sem a magzat jogáról az életre, sem az apa és a család jogairól vagy épp a társadalom állapotáról. Pedig hazánkban 2011-ben is több mint 38 ezer abortuszt végeztek, miközben folyamatosan csökken a születések száma és elöregszik országunk népessége.

A cikk a TASZ (Társaság a szabadságjogokért) támogatásával készült és valószínűleg felvezetője egy újabb kampánynak a gyógyszer elfogadtatásáért és az abortusz kiterjesztéséért.

Mennyei Atyánk! Kérünk Téged Jézus Krisztus Nevében, a mindenkor segítő Szűzanya közbenjárására, hogy akadályozd meg ennek a gyógyszernek a bevezetését! Szentlelkeddel hozd el a világosságot, a lelkiismeret felébredését a szülőkben, orvosokban és politikusokban, hogy helyes törvényeket hozzanak, jó és emberszerető gyakorlatot folytassanak és így megszűnjenek hazánkban a magzatgyilkosságok! Ámen.

(sipos)