Sikerült kimenekíteni Kabulból Teréz anya nővéreit és gondozottjaikat

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2021. augusztus 28. szombat

A Szeretet Misszionáriusai rendhez tartozó szerzetesek és 14 fogyatékkal élő árva gyerek augusztus 25-én épségben megérkeztek a római repülőtérre – jelentették be az olasz hatóságok.

A Rómában augusztus 25-én landolt két gép közül, amelyek összesen 277 embert menekítettek ki Afganisztánból, az egyik szállította Rómába az öt nővért és a gyerekeket. A gép fedélzetén érkezett haza Giovanni Scalese is, aki papként az Afganisztáni Katolikus Missziót vezette Kabulban. Nyolc évet szolgált Afganisztánban, naponta szentmisét mutatott be az afgán főváros egyetlen templomában, mely az olasz nagykövetség területi védelme alatt állt.

„Soha nem tértem volna vissza Olaszországba ezek nélkül a gyermekek nélkül. Nem hagyhattuk magukra őket” – nyilatkozta az olasz La Repubblica napilapnak a misszió vezetője. A hat és húsz év közötti gondozottak a 2006-ban a Szeretet Misszionáriusai rend által alapított kabuli árvaház lakói voltak, melyet a tálib hatalomátvétel miatt be kellett zárni.

Ugyancsak a géppel érkezett Rómába Bhatti Shahnaz nővér, aki a Szent Jeanne Antide Szolgáló Nővérei rendhez tartozik, akik ugyancsak fogyatékkal élő gyerekeket gondoztak Afganisztánban. Az ötven szellemileg fogyatékos gondozott gyereket ott kellett hagynunk – mondta könnyes szemmel az érkezéskor.

Olaszország 2659 afgánt menekített ki a tálibok hatalomátvétele után, akiknek harmada gyermek.

Forrás: CNA

Magyar Kurír
(ki)