Amerikai püspök az abortált magzatok szöveteinek kereskedelme ellen

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2015. augusztus 15. szombat

"Védelmezni kell az élethez való jogot, amely minden más alapvető emberi jog alapja” – írja Charles Chaput, Philadelphia érseke a Catholic Philly, a helyi egyházi újság honlapjának vezércikkében. A Vatikáni Rádió összefoglalója.

Az érsek reflexiójában utal a Planned Parenthood (Tervezett Szülőség) nagyon befolyásos amerikai abortuszvédő szervezet nagy botrányt kirobbantó esetére. Egy amerikai szervezet videókat tett közzé az abortuszklinikákat működtető hálózat tevékenységéről és leleplezte, hogy abortált magzatok különböző testrészeivel illegális kereskedelmet folytatnak e klinikákon.

„Az ártatlan élet szándékos meggyilkolása különösen gonosz cselekedet, amelyet semmilyen érvvel nem igazolhatunk” – írja az érsek. Emlékeztet az amerikai püspökök 1998-ban kiadott pásztorlevelére, amelynek címe: Megélni az élet evangéliumát. Ebben a főpásztorok rámutatnak: „Ha nem védjük az életet annak legsérülékenyebb fázisában, gyanút kelt az igazságosságra való felhívás más szektorokban, amelyek a szegényeket és a peremre szorultakat érinti a társadalomban. Az ártatlan emberi élet elleni minden közvetlen támadás – mint az abortusz és az eutanázia – a legalapvetőbb emberi jog, az élethez való jog elleni közvetlen visszaélés.”

A Planned Parenthoodról megjelent videók feltárják a magzatkereskedelem rendszerének undorító és barbár mivoltát. A philadelphiai érsek arra buzdítja a keresztényeket, hogy mozdítsák elő az igazságosságot és a szeretetet az USA-ban.

Végül az érsek idézi Ruben Navarette híres abortuszpárti amerikai aktivistát, aki egy közelmúltbeli cikkében idézte életvédő felesége szavait: „Gyermekekről van szó, akiket meggyilkolnak. Több milliót. Védelmezni kell őket. Ez tesz bennünket emberré: védjük a gyermekeket, sajátunkat és másokét.”

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír