Ötéves kómából ébredt fel

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2024. február 06. kedd

Ötéves kómából ébredt fel egy amerikai nő, úgy, hogy közben az anyja viccén nevetett, azóta annyira megerősödött, hogy már a fia focimeccsén is kint járt. Jelenleg arra gyűjt a családja, hogy beszerezhessenek egy mozgássérült furgont és akadálymentesíthessék az otthonát.

A Michigan állambeli Nilesból származó Jennifer Flewellen még 2017. szeptember 25-én, 35 évesen szenvedett autóbalesetet, azután kórházba került. A most 41 éves nő négy évig és 11 hónapig volt kómában, gyakorlatilag már senki nem számított arra, hogy felébred – írja az Unilad nevű portál.
Végig azt mondták nekünk, hogy anoxiája van, és hogy az agykárosodás miatt soha nem fog felébredni, de soha ne mondd, hogy soha – mondta az anya.
Means elárulta, hogy 2022. augusztusában épp egy viccet mesélt a lányának, amikor a nő bólogatni és mosolyogni kezdett. Az anya először megijedt, mert a többéves kóma alatt nem látott még ilyet. A nő megjegyezte, hogy azért a lánya nem teljesen ébredt fel a vicc hatására, mert beszélni még nem tudott, viszont a bólogatás is egyfajta csodának minősül.
Mint mondta, azóta Flewellen egyre „erősebb”, olyannyira, hogy tavaly októberben már el tudott menni a fia focimeccsére is. Most abban bízik a család, hogy hamarosan újra beszélni és járni fog, a család pedig azóta elindított egy GoFundMe-t, hogy segítsen fedezni a Flewellen felépüléséhez szükséges kezelés költségeit, továbbá az összegből biztosítanának a lánynak egy mozgássérült furgont. A pénzből azután a nő otthonát is akadálymentesítenék.
(index.hu)