Kilenc év után felébredt a kómából egy magyar nő

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2022. július 26. kedd

Kilenc éberkómában töltött év után javulni kezdett az állapota annak a magyar nőnek, aki egy kórházi vírusfertőzés miatt került súlyos állapotba. Kőzben a volt férj beperelte a kómában fekvő asszonyt, mert nem fizet gyermektartást...

Varga Katalint egy jóindulatú agydaganatot eltávolító műtét után támadta meg egy baktérium a kórházban, amelynek következtében teljesen képtelenné vált a cselekvésre és éberkómába került. Ehhez képest most édesanyja szerint valamelyest javult az állapota.
Amikor mondom neki, hogy ha ért, jártassa a száját, így is tesz. Ha azt kérem, csukja be, megteszi [...]. Ki is tudjuk már ültetni, de torna közben elkezdte mozgatni a lábát is egyedül. Apró változások, de rengeteget jelentenek – mondta a nő édesanyja, hozzátéve: bízik abban, hogy a lánya egyszer még teljesen felépülhet.

Beperelték, amíg magatehetetlenül feküdt
Mindeközben a kómában fekvő nővel szemben lezajlott egy per is a bíróságon az utóbbi években, mivel a gyermekei apja beperelte őt amiatt, hogy nem fizet gyerektartást. A bíróság végül úgy döntött, hogy a nőnek fizetnie kell, és a Blikk szerint a pénzzel még mindig tartoznak az édesapának.
Az anyja ápolja a nap minden percében, de a hivatalosan a saját jólétének a rovására is köteles fizetni.
A másik félnek a gyermektartási kötelezettsége minden más kötelezettséget megelőz [...] Szürreálisan hangzik, de ebben az esetben az éber kómában fekvő nő a saját jólétének a rovására is köteles fizetni – így magyarázta egy ügyvéd korábban azt, hogy miért döntött így a bíróság.
Mindeközben Katalin édesanyja 100 millió forintra perelte a kórházat a történtek miatt, de az az ügy még folyamatban van, és a következő ülése egy hónap múlva várható.
(index.hu)