A háború mindennapjai - hírek + ima

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2022. május 17. kedd


Halott gyerekek, lerombolt iskolák, kivégzőhely és nemi erőszak - a háború mindennapjai:

- A háború kezdete óta összesen 225 gyerek halt meg, 413-an megsebesültek – derült ki az ukrán Legfőbb Ügyészség közleményéből. Leginkább azok a gyerekek érintettek, akik Kelet-Ukrajnában élnek. Az ukrán városok és falvak Oroszországi Föderációjának fegyveres erői által végzett napi bombázások és ágyúzások következtében 1635 oktatási intézmény sérült meg.

- Légicsapás ért egy iskolát a Luhanszki régióban található Bilohorivkában – számolt be Szergej Hajdaj, a régió katonai közigazgatásának vezetője.
A támadás miatt a jelenlegi információk szerint hatvan ember rekedt a romok alatt. A közigazgatás vezetője szerint valószínűleg mind meghaltak. A tüzet csaknem négy órán át oltották, és sajnos két ember holttestét is megtalálták. Harminc embert menekítettek ki a romok közül, közülük heten megsérültek. Valószínűleg mind a hatvan ember, aki az épület romjai alatt maradt, meghalt – írta Hajdaj.

- Kivégzőhely lett az egykori gyerektábor helyén: Amióta az orosz erőket március végén visszaszorították Kijevből, több mint ezer civil holttestére bukkantak Bucsa térségében – sokukat sietve, földbe ásott, sekély sírokba temették el az egykor gyermektáboroztatásra használt helyen.
Több mint ezer civilt öltek meg a bucsai régióban az orosz megszállás alatt eltelt egy hónap alatt, de a legtöbbjük nem repeszek vagy gránátok által halt meg. Több mint 650-et az orosz katonák lőttek agyon. Most Ukrajna keresi a gyilkosokat – írja a BBC.

- „A nemi erőszak bűncselekménye valóban széles körben elterjedt” – állítja az ukrán parlamenti képviselő, Kira Rudik. Az ukrán parlamenti képviselő azt mondta, hogy „szinte minden felszabadított ukrajnai városból” hallott orosz katonák által elkövetett nemi erőszakról szóló állításokat – írja a Sky News.

Mennyei Atyánk! Kérünk Téged Jézus Krisztus nevében, a mindenkor segítő Szűzanya közbenjárásával, hogy hiúsítsd meg a háborús terveket, állítsd le a háború haszonélvezőit, védd meg az ártatlanokat és az üldözötteket és hozd el a békét Ukrajnába és az egész világra! Ámen. Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...