Az utolsó háborús bejegyzés - a nemi erőszak mint fegyver (cikk + ima)

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2022. április 05. kedd


Sajnos nem azért utolsó, mert vége lett a háborúnak, hanem azért, mert a cikkek közzététele nem érte el célját. Néhány ember a békéért való ima helyett csak újabb vitákat kezdett arról, hogy ki a hibás és mennyire, a bűnösöket mentegette, stb. Az imát azonban ezután se hagyom abba, s remélem mások sem... És most a cikk: A nők Ukrajna-szerte veszélyben vannak, mert az invázió miatt nemi erőszak áldozataivá válhatnak. Egyre több bizonyíték kerül elő szexuális erőszakról a visszavonuló orosz erők által visszafoglalt területekről.

A világot vasárnap elborzasztotta az a kép, amelyet Mikhail Palinchak fotós készített a fővárostól, Kijevtől 20 kilométerre lévő autópályán: a fotón egy férfi és három nő holtteste volt egy takaró alatt egymásra halmozva. A nők meztelenek voltak, a testük részben megégett.
A február 24-én indított invázió óta az orosz ellenőrzés alatt álló területeken kivégzéseket, nemi erőszakot és kínzásokat alkalmaznak civilekkel szemben.
Amint az orosz csapatok kivonultak a főváros környéki városokból és külvárosokból, hogy a háborús erőfeszítéseket Ukrajna keleti részére összpontosítsák, nők és fiatal lányok jelentkeztek, hogy elmondják a rendőrségnek, a médiának és az emberi jogi szervezeteknek az orosz katonák által elszenvedett atrocitásokat. (index.hu)

Drága Istenünk, te mindent látsz és mindent tudsz, hozzád kiált fel az ártatlanok vére a földről és mi is hozzád kiáltunk a békéért! Hozd el az áldott békét a szívünkbe, családunkba, nemzetünkbe, Európába és az egész világra, és könyörögve kérünk, vess véget a gonosz tombolásának Ukrajnában! Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...