Teréz anya nővéreit zaklatják

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2021. december 17. péntek

Két napja Teréz anya nővéreinek egy árvaházában rendőrségi nyomozásba kezdtek Gujarat államban, mert bejelentést kaptak, hogy a nővérek hindu lányokat próbálnak áttéríteni a kereszténységre, amivel törvényt sértenek. Az eset nem egyedülálló, egyre több helyen támadják valamilyen módon a szeretet misszionáriusait India szerte.

Egyre sokasodnak a különféle zaklatások és önkényeskedések a helyi hatóságok részéről. Ebben az árvaházban 48 lány van, közülük 22 szellemi és fizikai fogyatékos. A nővérek olyanokat fogadnak be mindenütt, akiket mások nem. “Hamis, kreált vádról van szó”, mondja egy Magyarországon is ismert jezsuita jogvédő aktivista pap, Cedric Prakash. “Jól összehangolt, szaporodó támadásokról van szó a keresztények ellen”, nyilatkozta India katolikus püspöki karának korábbi szóvivője, Joseph Babu atya.

Az 1,3 milliárdnyi lakosú Indiában a keresztények aránya mindössze 2,3%. “Az egyház Indiában általában csöndben marad hivatalosan. Ideje lenne följelenteni a zaklatókat, vádat emelni ellenük” -, vallják egyesek. A valóság az, hogy rendszerint nincs kinek bejelenteni a zaklatást, az üldözést, mert a hatóságok néma támogatásával történnek ezek.
(https://www.ucanews.com/news)