Nő a vallási-babonás gyilkosságok száma Angliában - csak 18 éven felülieknek!

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2012. március 05. hétfő
A 15 éves Kristy Bamu testvéreivel Londonban él? rokonukhoz utazott 2010 karácsonyán, ám már nem tért vissza Párizsba. N?vérének élettársa ugyanis több napig kínozta, hogy ki?zze bel?le a gonosz szellemeket, és a fiú egy rituálé közben belefulladt egy kádnyi vízbe. A 28 éves Eric Bikubit hétf?n életfogytiglani börtönbüntetésre ítélhetik kegyetlen tette miatt. Tíz év alatt egyébként több mint 83 gyereket kínoztak meg Nagy-Britanniában, mert azt hitték, hogy boszorkányok, vagy megszállta ?ket a gonosz.
Testvérei szeme láttára fulladt bele egy kádnyi vízbe 2010 karácsonyán a 15 éves Kristy Bamu, akit nővére, Magalie Bamu és az asszony élettársa több napig kínzott, mert boszorkánynak hitték. A két felnőtt ügyében hétfőn születik ítélet, és az ügyészség, valamint a nyomozók is bíznak abban, hogy példás büntetésben részesülnek. A 28 éves Eric Bikubi valószínűleg életfogytiglani börtönbüntetést kap. A védőügyvédek a bíróság előtt állítólag arra hivatkoztak, hogy a 28 éves férfi mentális problémákkal küzd, ám egy szakértő szerint hidegvérrel végzett a fiúval, elméje teljesen tiszta volt.

A brutális, többnapos erőszak azután kezdődött, miután Kristy Bamu bevizelt, és rokonai ezt annak tulajdonították, hogy bizony őt is megszállta a gonosz. A kongói születésű Bikubi, aki hitt abban, hogy különleges képessége révén érzékeli a gonosz erőket, azzal vádolta a tinédzsert, hogy megpróbált hatalmába vonni egy másik gyermeket, és ő felelős számtalan szerencsétlenségért, ami velük történt. Bikubi eleinte csak ütötte, rugdosta fiatal áldozatát, majd egy súlyzórúddal ütlegelte és egy kalapáccsal kiverte a fogait. A férfi Kristy Bamu testvéreit is bántalmazta, és közben arra kényszerítette a 15 éves fiút, hogy takarítsa fel a vért, majd egy csípőfogóval leszakította az egyik fülét.

A fiatal áldozatot négy, 11 és 20 év közötti testvére kísérte el a karácsonyi vakációra  Magalie Bamuhoz és élettársához. Ugyan telefonon megpróbálták tudatni Kristy Bamu szüleivel, akik Párizsban maradtak, hogy mi történik, eleinte nem is hittek a gyerekeknek, később pedig nem tudtak hazautazni az ünnepek miatt. Karácsony első napján a felismerhetetlenségig összevert fiút bedobták a fürdőkádba. Bikubi hideg vizet locsolt a testvérekre, hogy kiűzze belőlük a gonoszt. A fiú ekkor már alig várta, hogy véget érjen a szenvedése, és egyszerűen csak meg akart halni. Kristy Bamu édesapja szerint Bakumi még annyi könyörületet sem mutatott fia irányában, mint egy hentes a vágóhídra terelt marhával szemben. „Nem tudom szavakba önteni, hogy mennyire fáj a szívem” – tette hozzá.

Kilenc nappal Kristy Bamu halála előtt, pár mérföldnyire a tetthelytől egy asszony kibelezte négyéves gyermekét, mert meg volt győződve arról, hogy lányát megszállta a gonosz. Shayma Ali, aki később pszichiátriára került, korábban kinyomta gyermeke babáinak szemét. A Scotland Yardnak az elmúlt tíz évben nyolcvanhárom rituális, illetve vallási meggyőződéssel kapcsolatos kínzásos ügye volt. Meglátásuk szerint egyre több ilyen eset van, ám a jelenség hátteréről még mindig nagyon keveset tudnak. A Daily Mail szerint afrikai, ázsiai, karibi eredetű hitrendszerről van szó, amelyben keverednek az ősrégi hagyományok és az evangéliumi kereszténység.

Egyre nő az áldozatok száma

A rendőrség feltételezése szerint talán százával vannak olyan fiatal-, illetve kiskorú áldozatok, akiket rokonaik vallási meggyőződésük miatt éheztetnek, ütlegelnek, zárnak ketrecekbe, kínoznak különböző ördögűzési rituálékkal. A Scotland Yardnak egyébként van egy különleges ügyosztálya, a Project Violet, amely ilyen esetekkel foglalkozik, de egyes bennfentesek aggódnak amiatt, hogy Victoria Climbié 2000-es meggyilkolása óta mintha már nem szentelnének kellő figyelmet az ilyen ügyeknek. „Fizikálisan bántalmazták a gyerekeket, arra kényszerítették őket, hogy ismeretlen eredetű folyadékokat igyanak, hátha így távozik belőlük a gonosz lélek. Nem aludhattak, nem ehettek. A nemi szerveiket különböző folyadékokkal locsolták, sőt, meg is gyilkolták őket” – számolt be a szörnyű tettekről Terry Sharpe nyomozó.

Dr. Richard Hoskins, rendőrségi tanácsadó több olyan, Londonban élő bevándorlóval beszélt, akik szerint családjukat gonosz szellemek fenyegetik. Az egyetemi oktató szerint egyes szélsőségesen gondolkozó keresztények, evangélisták kihasználják ezeket az embereket, meggyőzik őket arról, hogy boszorkányok valóban léteznek, és persze jó pénzért vállalják az ördögűzést. Victoria Climbié halála után egy évvel egy nigériai fiú maradványait találták meg a Temzében. A rendőrség szerint rituális gyilkosság történt, egy halálos betegségben szenvedő rokon vagy ismerős ölhette meg, annak reményében, hogy ez majd segít. 2005-ben három embert ítéltek el, miután megvertek egy nyolcéves angol kislányt, akinek a szemébe ráadásul chilit dörgöltek. Természetesen ők is „csak” a gonoszt akarták kiűzni a gyermekből.

(velvet)