Születésnap a Tanodában

Kategória: Cigánymisszió Megjelent: 2021. május 11. kedd

Az érdi Tanoda gyerekei a karantén idején újból a Tanodában élték az életüket, ahol hála a segítőkész embereknek minden gyereknek jut valamilyen eszköz (laptop,telefon, tablet), amin követni tudja az órákat és a házi feladatokat, meg tudja írni a dolgozatokat. És milyen érdekes, jóval kevesebbet nyafognak ezen pl., mint az unokáim. 

Szépen megírják a feladatokat, Béla atya lefotózza és beküldi azokat. A nagyobbak pedig közvetlenül a gépen oldják meg a feladatokat, és a dolgozatokat önállóan be is küldik. Nem minden gyerek egyforma. Van, akit jobban kell noszogatni, de van egy kisfiú, Riki, aki nagyon szorgalmas és ő figyelmeztet, ha még aznap nem olvastunk. Nemcsak a jelenlevő segítők pátyolgatják őket, de megy az internetes oktatás pl. angolból, Magyarországon túlról is. Pl: Bostonból is tanítják őket végtelen türelemmel és szeretettel.
Ma  Aminak volt születésnapja - és milyen óriási meglepetés – a bostoni tanárnője megrendelt Érd legjobb cukrászdájában ( Pataki cukrászda) egy hatalmas, nagyon finom tortát. A gyerekek nagy örömmel fogadták, bár a tűzijátékos gyertyától kicsit meghökkentek, de a finom tortát boldogan bekebelezték. Igazán családias ünneplés volt. Milyen jó, hogy mindenütt élnek jószívű emberek!
Bizony ez a kis társaság indulás óta nagyon sokat fejlődött. Még a kicsit nehezebb gyerekek is, akik kisegítő iskolába járnak, kezdenek bele jönni a tanulásba. A fiúk közül pedig néhányan foci oktatásra járnak, és lelkesednek érte.  
A gyerekek mellett önkéntesek tanítják az estiseket is, akiknek hiányzik a 8 általános befejezése. A karantén alatt sajnos nekik is csak internetes oktatás jutott. De belejöttek és haladnak, ki-ki szorgalma és ideje szerint.
Azt gondolom, hogy a félelem helyett sokkal jobb lenne, ha az emberek a szeretet cselekedeteit végeznék, akkor sokkal több ilyen hely létezne az országban. Köszönet Béla atyának és Timinek, hogy működtetik a Tanodát, mi segítők pedig adjuk hozzá, ami erőnkből telik.
A Tanoda Saci nénije