Molnár Judit: Beszámoló a zsámbéki lelki napról

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók Megjelent: 2024. március 03. vasárnap

I.
Sok szervezési nehézség volt, így mindent a Szentlélekre bíztam, és mint mindig, nem csalatkoztam. Most, hogy átgondolom milyen is volt ez a nap, öröm és melegség tölti el a szívemet és mondhatom bátran, hogy akik itt voltak velünk, ők is így éreznek.

Nem azért, mert ez volt az a nap, amely 4 évente csak egyszer van a naptárban, még névnapja sincs a napnak. Nem azért, mert a 12. apostol, Mátyás apostol napja volt. Nem is azért, mert nem egy rendhagyó lelki nap volt.
Hanem mert előadónk (Sipos Gyula) karizmájával olyan szeretetteli, gyógyító légkört tudott teremteni a Szentlélekkel együtt, hogy az ebédutáni kiscsoportokban a megosztásokat/beszélgetéseket nem tudtuk abbahagyni. Nem is hagytuk abba csak megszakítottuk és magunkkal vittük gyógyulásainkat és a túlcsorduló szeretetet. Mindenki teletöltött szeretettankkal ment haza.

II.
Kaptunk útmutatást hogyan tovább:
-    Kitartóan és szüntelen imádkozzunk az atyákért, nővérekért.
-    Készen kell álljunk! Készen kell álljunk többek között, hogy vidáman, örömtelien, bátran hirdessük az evangéliumot és építsük közösségünket!

Néhány személyes gondolat, reflexió, arról Milyen is Jézus csodálatos személyisége:
-    ki van éhezve a szeretetre
-    ő maga a szeretet
-    túlárad kegyelme
-    tapintatos
-    szelíd
-    alázatos szívű
-    megoldása mindig használ, elhozza a megoldást
-    fájdalmak férfija
-    nem engedi, hogy eltérjünk tőle
-    keze mindig ki van tárva
-    keresi az időt velünk CSEND
-    velünk él, velünk van
Nem tudok elkárhozni akkor, ha szívből bánom és kérem, mindig, mindent megbocsát.
Nagyon szeret engem, így ahogy vagyok, egyedi vagyok! (a böjti és stb. botlásaimmal együtt)
Én milyen botot szorongatok, melyet nem tudok elengedni? (Mózes példája a sziklából való vízfakasztás)

III.
Tanulságok, megszívlelendők:
Most kaptunk egy kis tüzet most kellene megkérdezni, lenne-e kedve csatlakozni valakinek a lelki napot szervező csapatba vagy csak majd segíteni jönne? És végre tényleg közösségként, személyesen ötletelve szervezkedni (együtt bolondozva, örömtelien készülni a napra).
Érdemes lenne a lelki napok ívét/témáját átbeszélni. A két lelki nap egyike rendhagyó pap/lelkész meghívottal, a másik nap egy karizmatikus előadóval? (Merjünk nagyot álmodni!)
Mit kellene másként csinálni? (Annyira jó az Isten, hogy minden hibánkat kijavítja, hiányainkat pótolja.)
Most meglátszott mennyit jelent a kiscsoportos (4-5 fő!) megosztás, mindenkinek ez a sava borsa, a lelke a lelki napnak. Talán ez a napirend/menetrend maradhatna! Viszont minden csoportba meg kell jelölni azt a személyt aki moderál, illetve ne váljon parttalanná, egyetlen személy problémájának kibeszélő showjává, kell konkrét kérdés amiről beszélgethetnek a csoportok!
(2024.02.24., Molnár Judit)