Beszámoló a szombati makkosmáriai alkalomról

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók Megjelent: 2021. október 11. hétfő

Amikor megtudtam, hogy október 9-én, szombaton délután Makkosmárián gyógyító alkalom lesz, éreztem a Szűzanya hívását.

Gyerekkoromban évente mentünk ide Törökbálintról a budaörsi hegyeken keresztül zarándokútra. Most, a 73. évemet taposva nem vállalkozhattam erre, de két testvéremmel autóval meg tudtuk közelíteni a kegytemplomot.

Belépve mindhármunk szeme könnyes lett. Mentális, fizikálisan sérült fiatalokért és kísérőikért celebrált szentmisébe csöppentünk. A Szűzanya békéje leírhatatlan örömöt varázsolt a bent lévők arcára.

A templom melletti téren szabadtéri oltár várt minket. A gitáros zenekar énekei, a dicsőítés és buzdítás (Sipos Gyula), a rózsafüzér közös imádkozása után Bese Gergő atya szentmiséjén vehettünk részt.

Elsősorban a rákos betegek gyógyulásáért és a Covid vírus megállításáért jött létre ez a gyógyító alkalom. Szentbeszédében az atya elmondta, hogy kezdetekben az itt szolgáló szerzetesek a Fogolykiváltó Boldogasszony indíttatására felajánlották magukat a török rabságban lévő magyarokért. Most imáinkat ajánlhatjuk fel fizikai (alkohol, drog, dohányzás) vagy lelki (depresszió, magány, kitaszítottság) függőségben szenvedőkért. Ma az új függőségek: a mobiltelefonok, számítógépek rabjai azok, akik nem élnek, hanem visszaélnek a tudomány és technika adta lehetőségekkel.

Az alkalom alatt Baladincz József atya gyóntatással adott lehetőséget a lelkek gyógyulásának.

A könyörgésekben több testvérünk kérte Mária közbenjárását a betegek gyógyulásáért, megtérésekért, családi problémák megoldásáért.

A szentmise végén az Ave Maria eléneklésével adtunk hálát Jézusnak, hogy égi édesanyánkhoz is fordulhatunk, mert ő mindig meghallgat minket.

(Lakatos Marika)