Háború - hírek + ima

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2023. november 24. péntek

Tízezer fölött a halálos áldozatok száma, felhalmozott cirkálórakéták, hogy mindent elpusztítsanak, több, mint tízezer gyerek átnevelő táborban... hírek + ima:

- Az orosz invázió kezdete óta 10 ezer fölé emelkedett a civil áldozatok száma Ukrajnában – közölte az ENSZ emberi jogi hivatala alapján a Sky News. A halálos áldozatok túlnyomó többségét a nagy területen ható robbanófegyverek, például gránátok, rakéták és kazettás bombák okozták – közölte az ENSZ.
Hozzátették, hogy a közelmúltban bekövetkezett halálesetek mintegy fele messze a frontvonal mögött történt, részben azért, mert az orosz erők nagy hatótávolságú rakétákat használtak, de elhagyott lőszerek is felrobbantak.
Az ENSZ emberi jogi missziója, amelynek több tucatnyi megfigyelője van Ukrajnában, azt mondta, hogy a halottak végső száma várhatóan „jelentősen magasabb” lesz.
Tízezer civil halálos áldozat komor mérföldkő Ukrajna számára. Az Orosz Föderáció Ukrajna elleni háborúja, amely immár a 21. hónapjába lépett, azzal a kockázattal jár, hogy elhúzódó konfliktusba torkollik, amelynek súlyos emberi áldozatai fájdalmasak – mondta Danielle Bell, a megfigyelőmisszió vezetője.

- A brit hírszerzés kifejtette, hogy az Orosz Föderáció cirkálórakétákat halmoz fel annak érdekében, hogy folytassa az ukrajnai energia-infrastruktúra megsemmisítését célzó tavalyi támadássorozatot – közölte az Unian ukrán hírügynökség.

- Több mint 10 ezer ukrán gyereket tartanak fogva átnevelő táborokban - A brit védelmi minisztérium az X-en közölte, hogy legalább 11 000 ukrán gyermeket tartanak fogva 43 átnevelő táborban Oroszország-szerte, több ezer kilométerre az otthonuktól – írja a The Guardian.
A háború kezdete óta a megszállt területeken élő gyerekeket 43 táborba vitték Oroszország-szerte, köztük a Moszkvához csatolt Krímbe és Szibériába, »oroszbarát hazafias és katonai jellegű oktatásra« - állapította meg korábban a Yale Humanitarian Research Lab jelentése.
A nemzetközi büntetőbíróság márciusban elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin és gyermekügyi megbízottja, Marija Lvova-Belova ellen, azzal vádolva őket, hogy több száz gyermeket toloncoltak ki illegálisan Ukrajnából – ami háborús bűncselekménynek számít.

Mennyei Atyánk! Kérünk Téged Jézus Krisztus nevében, a mindenkor segítő Szűzanya közbenjárásával, hogy vess véget a gyűlölet és a háborúk pusztításának a világon! Szabadíts meg minket minden megszálló hatalomtól, antikrisztusi vezetőtől, a háború haszonlesőitől, ártatlanok mészárosaitól! Add, hogy eljöjjön a bűnbánat és megújulás, béke és kiengesztelődés ideje, mert nélküled mind elpusztulunk! Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...