Összefogtak két elhurcolt magyar kisgyerekért

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2020. szeptember 09. szerda

A két kisgyermeket, a hétéves kisfiút és az ötéves kislányt a saját édesapjuk vitte el az édesanyjuk megkérdezése és beleegyezése nélkül egy júliusi láthatáson. Felbérelt emberei segítségével egy debreceni élménypark bejárata elől akciófilmbe illő módon rabolták el a gyerekeket: a két férfi lefogta az édesanyát, az apa pedig közben egy furgonba ültette a két megszeppent kicsit. Az apa Ibizára szökött a két gyermekkel a hivatalos irataik nélkül, valószínűsíthetően hamis papírokkal.

Az anya kétségbeesetten fordult a hatóságokhoz, de hiába: megszüntették a nyomozást az ügyében. A gyerekek nem beszélik apjuk nyelvét, a spanyolt, az apa pedig nem ért magyarul, és bébiszitter vigyáz rájuk.
Egy debreceni vállalkozó ezért petíciót indított a gyermekek hazahozataláért. Felföldi József hangsúlyozta: korábban is megtették már a magyar hatóságok, hogy kimenekítettek magyar állampolgárokat veszélyes helyzetekből, legutóbb például a TEK Peruig ment a pedofíliába keveredett nagykövetért.
"Gyalázatnak tartom, ami ezzel a két kisgyermekkel megtörténhetett! Melléjük állok, mert hiszem, hogy az állam feladata, hogy megvédje az állampolgárait! Ki érezheti itthon biztonságban magát, ha két ártatlan kisgyermek élete sem sarkallja cselekvésre azokat, akiknek hatásköre és jogköre van az ügyben?"
Több mint hétezer aláírás összegyűlt már. Országosan csatlakoztak az ügyhöz a támogatók, akik vállalják azt is, hogy tovább mennek, ha senki nem mozdul az ügyben. Céljuk, hogy nyomást gyakoroljanak az illetékesekre. A következő lépés egy demonstráció megszervezése lesz, ha a megszólított politikusok, Pintér Sándor belügyminiszter és Varga Judit igazságügyi miniszter nem reagálnak érdemben a nekik küldött levelekre, és nem tesznek hathatós lépéseket a két gyermek kiszabadítására vagy ügyük minél gyorsabb jogi rendezésére.
(index.hu)